„V rámci demolice bylo v loňském roce zbouráno zhruba 300 garáží v severní části lokality. V jižní části v celkem devíti blocích zbylo ještě kolem 180 garáží nebo zbytků někdejších garáží. Zhruba polovina je na soukromých pozemcích, zhruba polovina je na pozemku města," uvedla mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Jedná se rovněž o garáže s pozemky, které městu majitelé v minulých měsících bezúplatně převedli.

„Odbor majetku města rozeslal vlastníkům garáží informativní dopisy o možnosti nabídnout bezúplatný převod formou daru nemovitých věcí v jejich vlastnictví v lokalitě garáží v Jabloňové ulici městu Karlovy Vary. S tím, že pokud tak učiní, uhradí statutární město Karlovy Vary veškeré náklady spojené s převodem vlastnických práv," podotkla mluvčí.

Podle Kyselé jde tedy opět o možnost se zdarma zbavit potenciálně problémové nemovitosti, poplatky za převod a případnou budoucí demolici uhradí město.

Garáže a pozemky města v jižní části lokality zatím netvoří dostatečně ucelený a velký blok, který by bylo možno odstranit. Proto se prozatím další demolice nepřipravuje.

V Jabloňové chce město připravit pozemky pro investora, který by zde mohl mít například lehkou výrobu. Pozemek má rozlohu asi 22 000 metrů čtverečních. Připravena je také varianta lepšího silničního napojení, která by případně odvedla nákladní dopravu z Jabloňové ulice směrem na silnici mezi Starou Rolí a Mezirolím.