Do začátku školního roku sice zbývají ještě dva týdny, přípravy na vyučování už ale finišují. A to jak v rodinách, kde rodiče už začali shánět školní pomůcky, tak ve školách.

Opravy, které začaly v mnoha školních budovách v Karlových Varech začátkem prázdnin, se rychle dokončují.

„Velké a nákladné rekonstrukce jsou ve finále na dvou základních školách. U ZŠ Mozartova se provádí oprava střechy. Zde jsou vysoutěžené náklady 2 416 158 Kč (včetně DPH), termín dokončení je 23.srpna," uvedla Helena Kyselá, mluvčí magistrátu.

U této školy nyní magistrát připravuje projektovou dokumentaci na zateplení budovy. Investice bude navržena do rozpočtu na rok 2014.

Další velkou investicí je kompletní rekonstrukce sportovního hřiště Základní školy Poštovní.

„Náklady dosáhnou částky 4 669 000 Kč včetně DPH. Sportoviště za školou dostane zcela nový umělý povrch, budou zde instalovány také branky na fotbal, basketbalové koše, bude zde možné hrát tenis, budou zde vybudovány sektory pro atletické sporty skok do dálky, vrh koulí a podobně. I tato rekonstrukce se dokončuje," vysvětlila mluvčí.

Během léta prováděli řemeslníci na budovách škol i drobnější opravy.

Na Základní škole Konečná to byla oprava vnějšího centrálního schodiště za 434 019 korun. Základní škola Truhlářská se také dočkala opravy venkovního schodiště i zásobovací rampy při vstupu do pavilonu stravování. Tato akce vyšla magistrát na 144 350 korun.

Oprava venkovního schodiště při vstupu do knihovny stála 79 191 korun a oprava umělého osvětlení dle norem 108 403 korun.

Na ZŠ Krušnohorská se provádějí malířské a natěračské práce, opravy a malby vnitřních omítek po havárii na chodbě na sociálním zařízení v Základní škole Krušnohorská stály město 92 075 korun.

„V tomto případě šlo ale o pojistnou událost," upozornila mluvčí.

V Základní škole pro žáky se speciální poruchou učení Mozartova byla naplánována a dokončena výroba a instalace zahradního altánu pro výuku. Stál 99 825 korun.

„Dále jsme na základě zákonné povinnosti provedli aktualizaci energetických auditů u objektů čtyř základních škol, a to 1. máje, Truhlářská, Poštovní a J. A. Komenského. Každý přišel na zhruba 70 tisíc korun," doplnila mluvčí.