Záchranka vyjížděla v sobotu od 7 do 17 hodin celkem k 55 případům, mezi nimiž kromě kolapsových stavů nechyběly ani vážné úrazy. „Nejvíce případů poranění v důsledku pádu zaznamenali záchranáři mezi 16. a 17. hodinou," uvedla Barbora Silná, mluvčí krajské záchranky.

Například v Mariánských Lázních zasahovala posádka u 85leté ženy, která na ulici zakopla a spadla na obličej. S poraněními hlavy byla převezena na chirurgickou ambulanci do mariánskolázeňské nemocnice.

„V péči lékařů skončily i dvě ženy, které upadly při slavnostech v Novém Sedle a poranily si koleno a kyčelní kloub. Obě zraněné předaly posádky záchranné služby na chirurgii v sokolovské nemocnici. Na stejné oddělení přivezli záchranáři také muže z Oloví na Sokolovsku, který si při pádu vykloubil rameno. S vykloubeným loktem po pádu v Radošově pak přijali na chirurgii karlovarské nemocnice mladou ženu, kterou sem rovněž dopravila posádka záchranné služby," doplnila Silná.

Po pádu z kola utrpěl šestiletý chlapec v Mariánských Lázních poranění hlavy a otřes mozku. Posádka jej podle mluvčí převezla do tamní nemocnice na chirurgickou ambulanci.

S poraněními ramene pak přijali chirurgové v Chebu muže, jenž v opilosti spadl z kola a zranil se. „Muže se zraněným kyčelním kloubem převezli záchranáři přímo ze závodu Bahňák na chirurgickou ambulanci do sokolovské nemocnice," uvedla mluvčí záchranky.

Mezi případy, k nimž záchranáři vyjížděli, byla i alergická reakce po bodnutí hmyzem. V Tatrovicích na Sokolovsku pobodaly vosy do krku muže, kterého s alergickou reakcí převezla posádka na interní oddělení do sokolovské nemocnice.