„V letošním roce by naší největší akcí měla být oprava havarijního stavu mostu. Ten byl postaven v osmdesátých letech v rámci vybudování silničního propojení Karlových Varů a Ostrova. Komunikace I/13 nám prakticky rozdělila obec na dvě části a most byl nutný," informovala místostarostka Dalovic Kateřina Krumphanzlová.

„Nyní je ve vlastnictví obce a předpokládané náklady na nutnou opravu ve výši 15 milionů korun jsou příliš vysoké. Z tohoto důvodu byla zpracována projektová dokumentace, byly provedeny nezbytné průzkumy, bezpečnostní audity a následně podána žádost o příspěvek na Státní fond dopravní infrastruktury z programu Křížení komunikací. Pokud se žádostí uspějeme, předpokládá se realizace akce v období od září do října 2017," dodala.

Vedení obce má dále v plánu vybudování části místní komunikace procházející průmyslovou zónou v areálu bývalé drůbežárny a na ni navazující účelovou komunikaci zajišťující přístup k fotbalovému hřišti. „Náklady jsou ve výši 1,6 milionu korun, pokoušíme se je získat z Ministerstva pro místní rozvoj, z Programu na obnovu venkova," doplnila místostarostka.

Další investiční akcí je propojení dvou tlakových pásem vodovodního řadu a tím zlepšení podmínek rozvodu pitné vody v obci, především zajištění dostatečného tlaku vody ve Vysoké.

„Navazovat na tyto práce bude oprava místní komunikace V Břízkách. Na seznamu schválených projektových záměrů pro rok 2017 je také rekonstrukce ulice Borská s cílem zajistit zde bezpečnost provozu, nicméně realizace se zřejmě odloží z důvodu dořešení odvodu dešťové vody a zvážení navýšení parkovacích míst. Po úpravě a doplnění dokumentace budeme žádat o stavební povolení, realizace bude zřejmě až v příštím roce," dokončila Krumphanzlová.