Zatímco Milan Hnilička je kritizován za účast na teplickém mejdanu horem dolem (samozřejmě po právu), Jiří Šlégr, jeho spoluhráč ze zlatého Nagana, má relativní klid.

Je to špatně. Šlégr by měl stejně jako Hnilička (či kupříkladu ředitel policie v Libereckém kraji Vladislav Husák) odejít ze všech důležitých funkcí.

Dříve sportovci, nyní politici. Jakub Janda (vlevo) a Milan Hnilička.
Hnilička rozdělil český sport. Tvrdí, že má podporu hnutí. Naši ne, říká Janda

Jenže to se asi nenosí. Husáka musel odvolat jeho nadřízený Jan Švejdar. Hnilička se vzdal pouze poslanecké židle. Ta je však v porovnání s pozici šéfa Národní sportovní agentury nicotná svým významem.

Šlégr se stáhl, dělá mrtvého brouka. Přitom je místopředsedou Rady České televize, tedy důležitým mužem instituce, která disponuje s ročním rozpočtem téměř 7 miliard korun.

Samozřejmě veřejných.

Šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička a premiér Andrej Babiš
Babiš Hniličku kvůli mejdanu neodvolá. Rozhodnout má další vláda

Ponechme nyní stranou, kdo Šlégra do této funkce protlačil, jaké má jeho angažmá (rozhodně výrazně problematické) pozadí. Věnujme se samotné osobě bývalého obránce.

Na ledě byl Šlégr vždy tvrďák, v národním mužstvu proslul ochranitelskou rolí Jaromíra Jágra. Vždy však hrál korektně, fair. Když byl problém, postavil se mu čelem. Nyní to tak není. Také on špiní sport.

Měl by zmizet.