Hned dvakrát museli o uplynulém víkendu policisté uskakovat před motoristy, kteří neměli chuť zastavovat na jejich znamení. Poprvé se muži zákona v nebezpečí ocitli v Nejdku, nedaleko od odbočky na zimní stadion.

„Krátce po jedné hodině ranní ze soboty na neděli devatenáctiletý řidič havaroval se svým opelem. Kvůli nepřiměřené rychlosti přejel do protisměru, kde dostal smyk, vyjel mimo silnici, kde srazil plastový patník a pokračoval v jízdě po travnatém svahu,“ uvedl Pavel Valenta, mluvčí karlovarských policistů. Podle jeho slov nereagoval na signál policejní hlídky, najížděl na ni a pak začal ujíždět ve směru na Pozorku.

Poté, co narazil do příkopu, začal řidič i jeho spolujezdec z místa havárie utíkat. „Před spravedlností ovšem unikali jenom chvilku. Hlídka je totiž zadržela. Dalším šetřením policisté zjistili, že měl řidič v krvi 0,36 promile alkoholu. A navíc vůbec neměl řidičský průkaz,“ doplnil.

S obdobným případem se potýkali i policisté na Sokolovsku. Ti pro změnu pronásledovali jedenatřicetiletého muže z Nového Sedla, který nejenže přišel v minulosti o řidičák, ale ještě ukradl v Nové Roli vůz Fiat Panda. Možná i kvůli tomu nereagoval na výzvu policistů, a začal před nimi ujíždět. „Při pokusu zastavit vozidlo do hlídky muž začal najíždět,“ uvedla Andrea Kánová, mluvčí policistů v Sokolově.

Po honičce jej nakonec policisté zadrželi a umístili do cely. „Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila.