10 000 let historie architektury se dá shrnout jako snaha o to udržet dešťovou vodu venku. V posledních 20 letech se přidalo druhé téma - jak alespoň část dešťových srážek dostat dovnitř, či udržet na pozemku.

Přednáška architekta Petera Bednára,je shrnutím patnáctiletého designově-orientovaného výzkumu architekta Petera Bednára ze společnosti Jakub Cigler Architekti v navrhování lidských sídel v USA, Holandsku a České republice a má za cíl představit jiný pohled na hospodaření s dešťovou vodou v měřítku budov, pozemku, veřejných prostranství, čtvrtí, měst a krajiny.

Současný systém hospodaření s dešťovou vodou je drahý, nedostatečně chrání zdraví a majetek, zatěžuje infrastrukturu nadměrným množstvím znečištěné vody a hlavně neodstraňuje příčinu problému, ale řeší jeho následky na území a úkor někoho, kdo problém nezpůsobil. Jak lépe naše města připravit? Na tyto a další otázky odpoví odborník už 4. února od 18 hodin v Kanceláři architektury města Karlovy Vary na náměstí Dr. M. Horákové. Přednáška je zdarma a není nutné se registrovat dopředu.

Přednáška je shrnutím patnáctiletého designově-orientovaného výzkumu architekta Petera Bednára (Jakub Cigler Architekti) v navrhování lidských sídel v USA, Holandsku a České republice a má za cíl představit jiný pohled na hospodaření s dešťovou vodou v měřítku budov, pozemku, veřejných prostranství, čtvrtí, měst a krajiny.

Jana Boukalová