Vepřový kotlet marinovaný

Ingredience:

750 g vepřových kotlet, 2 lžíce oleje, sůl

Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 3 stroužky utřeného česneku, 2 lžíce dezertního vína, 3 lžíce vody, 1 lžíce tlučených sezamových nebo hořčičných semínek, 2 lžíce cukru, ½ lžičky mletého černého pepře, 2 cibule (jemně nakrájené i se zelenou natí), 1 velká loupaná hruška bez jader, nakrájená na drobné kostky.

Nejdříve připravíme kotlety: nasekáme je na porce (4 až 5 kusů), lehce je naklepeme a osolíme. Marinádu připravíme smíšením všech surovin v hluboké misce. Hrušku přidáme až nakonec. Připravené kotlety vložíme do marinády a necháme odležet při pokojové teplotě 6 hodin.
Před přípravou pokrmu předehřejeme gril. Kotlety vyjmeme z marinády, osušíme je a potřeme olejem. Grilujeme po obou stranách do zlatohněda. Zbylou marinádu prohřejeme a podáváme zvlášť v misce. Jako příloha je vhodná rýže nebo pečivo.

Jiří Mika