Maxijedlíkovy kynuté buchty s rebarborou.Zdroj: Jaroslav Němec

Suroviny:
750 g polohrubé mouky
3 žloutky
1 droždí
450 ml mléka
1 lžíce cukru
1 dl slunečnicového oleje
trochu rumu
vanilkový cukr dle potřeby
cukr moučka dle potřeby na posypání
rebarbora dle potřeby

Postup přípravy:
Mouku vysypeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, které zalijeme vlažným oslazeným mlékem, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutky, olej, rum a vše důkladně promícháme, dáme kynout. Z těsta lžící oddělujeme kousky, které roztáhneme. Plníme syrovou, jemně nakrájenou rebarborou smíchanou s cukrem trochou rumu a badyánem. Uzavřeme a dáváme do máslem vymaštěného pekáčku. Potřeme všechny buchty i mezi sebou, aby šly později oddělit. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při 200°C. Po upečení posypeme smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť vám přeje Maxijedlík Jaroslav Němec