Nedaleko se nacházející hlídka městské policie poraněné mladé ženě okamžitě poskytla první pomoc a požádala o příjezd záchranářů. „Dívka měla krvácející šrámy na hlavě a očividně poraněnou nohu. Hlídce si stěžovala na bolesti celého těla. Strážníci ji udržovali při vědomí a trpělivě uklidňovali. Posádky záchranářů dorazily za chvíli a okamžitě začaly dívku ošetřovat," popsal v pondělí mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Hříšníků bylo k pondělní čtvrté odpoledne téměř šedesát, zhruba dvacet z nich zdrogovaných. Ilustrační foto.
Velikonoce na jihomoravských silnicích: 60 řidičů pod vlivem alkoholu či drog

Přivolaní zdravotníci dívku ošetřili, zaléčili a poskytli ji tepelný komfort. „Utrpěla středně těžká zranění hlavy a nohy. Po ošetření jsme ji převezli na oddělení ARO brněnské Dětské nemocnice," sdělila v pondělí mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.

Kvůli podání léků se strážníci při uklidňování mladé ženy ještě před příjezdem záchranářů snažili zjistit, zda ráno pila alkohol. Jeho požití opakovaně odmítla. „Její kamarád ale na naléhání hlídky přiznal, že si v parku dávala víno. Svá zjištění tedy řekli zdravotníkům," doplnil Ghanem.

Nově upravené prostranství před supermarketem Albert na Mendlově náměstí v Brně.
Pruhovaná plocha se stromy: první krok k novému Mendlovu náměstí v Brně

Pád sedmnáctileté dívky nebyl v posledních letech prvním takovým případem v Denisových sadech. Loni v červenci přepadl z římsy do Husovy ulice pětadvacetiletý muž, po pádu měl zakrvácený obličej a hlavu. „V roce 2015 strážníci zafixovali páteř a zprůchodnili dýchací cesty poraněné dvaadvacetileté dívce na Baštách. Záchranáři mladou ženu ošetřili a převezli do nemocnice," uvedl Ghanem.