Po první čtvrtfinálové výhře nad Startem98 6:5 přidali o den později druhou, kterou vystřelil Varům až v prodloužení kanonýr Daniel Nicklas. Hurricani dosáhli na výhru 7:6.

I ve druhém duelu se opakoval florbalový scénář z první bitvy, když si hurricani vytvořili několikagólový náskok, přesto nakonec o něj přišli. „Neuvěřitelné se stává skutečností, druhý zápas po sobě jsme úžasně vstoupili do zápasu a nechali jsme soupeře, aby se znovu vrátil do utkání,“ zlobil se karlovarský trenér Petr Pánek.

A měl k tomu řádný důvod. Jeho výběr totiž vedl v 17. minutě 3:0 a vše vypadalo jednoznačně. Ale soupeř z Prahy se nevzdal, bojoval a do konce první třetiny snížil svou ztrátu na rozdíl jedné branky.

Karlovarsko bez ohledu na výsledek posledního utkání první části UNIQA extraligy ovládlo po výhře v Ostravě základní část.
Vypjaté koncovky a důležitá výhra. Karlovarsko ovládlo základní část

V následných dvou třetinách to byla v podání florbalistů Startu98 stíhací jízda, kterou dotáhli v 55. minutě do úspěšného konce, kdy se o vyrovnání na 6:6 zasloužil Ivan Pergler.

Nutno podotknout, že hurricani vyrovnání svému soupeři značně ulehčili, a to svou nedisciplinovaností. „Děkuji klukům ze Startu, že nám ukázali, že je před námi ještě spousta práce včetně pilování čisté hry, jelikož poměr vyloučení 0:7 v náš neprospěch bije do očí,“ zklamaně narážel Pánek na nelichotivou bilanci svého týmu ve čtvrtfinálové sérii. Následné prodloužení pak rozsekl karlovarský útočník Daniel Nicklas, který zařídil svému týmu druhý důležitý a cenný bod.

FB Hurrican Karlovy Vary – FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice 7:6 po prodloužení (3:2, 1:1, 2:3, 1:0). Branky: 3. Michal Strachota, 16. Matěj Korbel, 17. Jan Zavadil, 22. a 66. Daniel Nicklas, 43. Tomáš Nushart, 48. Jakub Pecha – 17. a 32. Daniel Eremiáš, 20. a 55. Ivan Pergler, 45. a 52. Vojtěch Plaček. Rozhodčí: Jakub Nábělek, Radek Štengl. Vyloučení: 4:0. Využití: 0:2. Diváci: 241. Stav série: 2:0.