„Dobrý zápas, ve kterém jsme pro výhru museli pracovat do posledních vteřin,“ narážel karlovarský trenér Marek Mandler, že soupeř jeho týmu nedal nic zadarmo.

Po vyrovnané první třetině hurricani ovládli tu druhou, během které vstřelili dvě branky, a šli do vedení 3:1. V závěrečné dvacetiminutovce však Panthers předvedli stíhací jízdu, když v 56. minutě vyrovnali na 4:4. O minutu později však vsítil rozhodující trefu karlovarský Petr Toma, který rozhodl o výhře Varů.

Sokolov neudržel vedení, po obratu brali vítězství Draci.
OBRAZEM: Sokolov neudržel vedení, po obratu brali vítězství Draci

„Směrem k lize jsme mohli vyzkoušet i jiné alternativy sestavy,“ pochvaloval si Mandler po postupu do 5. kola poháru, ve kterém se střetne jeho tým 31. října s Florbal Ústí nad Labem. Jeho družina se navrátí o víkendu zpět do Livesport Superligy.

A návrat to bude hodně náročný, jelikož se Karlovy Vary představí na palubovce vedoucího týmu základní části Tatranu Střešovice, který ještě neztratil ani bod. Tam se představí hurricani v neděli 25. září od 17.00 hodin.

Pohár Českého florbalu: Panthers Praha – FB Hurrican Karlovy Vary 4:5 (1:1, 0:2, 3:2). Branky: 12. a 48. Matěj Vavroušek, 41. Antonín Ježek, 56. Vojtěch Wojnar – 14. Adam Zahraj, 29. a 43. Daniel Nicklas, 39. Ivan Tomčo, 57. Petr Torma. Rozhodčí: Trejbal, Chuděj. Vyloučení: 2:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 23.