Karlovarští měli opravdu raketový start, když udeřili hned při svém prvním střídání. Svojí typickou akcí slavil úspěch Daniel Nicklas. Bohužel to byla první a zároveň i poslední zajímavá událost úvodní dvacetiminutovky.

Ve druhé části se podařilo týmu z lázní zlepšit kombinaci a odměnou jim byl druhý gól, o který se postaral Vojtěch Ježek. Neuběhly ani dvě minuty a domácí už prohrávali 0:3, když se divákům gólově znovu připomněl Daniel Nicklas.

Třináctý díl již má úspěšně za sebou Zimní běžecký pohár Kadaň. Tentokrát přišel na pořad Tříkrálový běh, který se uskutečnil již po třiačtyřicáté. Závodníky tak čekalo náročných osm kilometrů ve dvou okruzích, a ty běžce řádně prověřili.
OBRAZEM: 43. Tříkrálový běh? Krkolomné pády, rekordy a skvělí junioři

Stejný hráč krátce nato využil i přesilovou hru, čímž zároveň zkompletoval svůj devátý hattrick v této sezoně. Karlovarská obrana společně se skvěle chytajícím Václavem Zavadilem dlouho odolávala a držela čisté konto, o které však přišla v závěru druhé třetiny.

V závěrečné fázi zápasu se na branku čekalo nejdéle, konkrétně jedenáct minut, a opět v ní měl prsty karlovarský kanonýr Nicklas.

Nejlepší střelec 1. ligy tak letos nasázel Budějovicím za dva zápasy celkem devět gólů. Štíři už síly na obrat neměli, naopak v samotném závěru ještě jednou inkasovali. Další přesilovou hru zužitkoval Vojtěch Ježek, a uzavřel tak skóre na konečných 6:1 ve prospěch hurricanů.

FBC Štíři České Budějovice – FB Hurrican Karlovy Vary 1:6 (0:1, 1:3, 0:2). Branky: 36. Patrik Holý – 1. , 27. , 30. a 52. Daniel Nicklas, 25. a 59. Vojtěch Ježek. Rozhodčí: Bališ, Kropáček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 65.