Po zklamání ze sobotní prohry na kladenské palubovce, kde Vary prohrály 5:8, přišla v neděli ve čtvrtém souboji o postup do semifinále na pořad euforie v podání hráčů hurricanů.

Duel, který nabídl hned několik zvratů, dokázali varští florbalisté urvat po dramatickém průběhu po nájezdech, když si připsali na účet výhru 5:4, a tím navrátili sérii do Karlových Varů. Tam bude na pořadu rozhodující duel ve středu 9. března od 20.00 hodin v hale míčových sportů.

Kanonýři Kladno - FB Hurrican Karlovy Vary 8:5.
FOTO: Hurricani na Kladně neuspěli, v sérii prohrávají 1:2

Utkání však pro karlovarský výběr nezačalo vůbec šťastně, když po první třetině svítilo na ukazateli skóre 0:2 v neprospěch hurricanů.

„Během přestávky jsme si v kabině řekli, že není na co se šetřit, na co čekat, že se musí hrát na moral,“ přiblížil náladu v kabině hurricanů po prohrané první třetině útočník Jan Lang. Ve druhé periodě se Karlovy Vary gólově zvedly a dokázaly snížit na rozdíl jedné branky, 3:4.

„Zahráli jsme asi naši nejlepší druhou třetinu, když jsme se dokázali rychle vrátit do zápasu, za což jsem velmi rád,“ přidával svůj pohled na zmrtvýchvstání svého týmu trenér Varů Miroslav Závora.

Ve třetí třetině dokázali hráči z lázní vyrovnat, a tím nasměrovali duel do prodloužení, ve kterém rozhodující branka nepadla, a tak na pořad přišly samostatné nájezdy, které rozhodl ve prospěch Varů Jan Zavadil, který upravil na konečných 5:4.

„Dokázali jsme zápas dotáhnout do prodloužení, ve kterém byly šance na obou stranách. Nájezdy? To už je takový klasický vabank, kdy jsme byli úspěšnější, a jsem rád, že sérii vracíme k nám,“ oddychl si v hlase karlovarský trenér.

Kanonýři Kladno – FB Hurrican Karlovy Vary 4:5 sn (2:0, 2:3, 0:1 – 0:0). Branky: 10. Matyáš Bachmaier, 15. Marek Veselý, 34. Aleš Höffer, 36. Jakub Bohuslávek – 25. a 54. Daniel Nicklas, 29. Jan Zavadil, 33. Michal Strachota – rozhodující nájezd Jan Zavadil. Rozhodčí: Baloun, Sommer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:2. Diváci: 284. Stav série: 2:2.