FC Chomutov – FC Slavia Karlovy Vary 0:6 (0:2). Branky: Farid Sammy 2, Debelis Martin, Červený Jaroslav, Maňák Pavel, Fencl Tomáš.
FC Slavia Karlovy Vary: Bláha (46. Chára) – Pěkný, Tůma (70. Poupě), Dubnička – Hudec (70. Gabriel), Shorný (35. Farid), Prágr, Maňák, Vokáč – Debellis, Červený (25. Fencl). Trenér: Marián Geňo.

Sešívaní totiž dosáhli již na čtvrtou výhru v řadě za sebou, když tentokrát slavili vysoké vítězství 6:0, a stále se tak vezou po návratu na stadiony na vítězné vlně.

„Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, když jsme vedli už v patnácté minutě 2:0. Jenže poté se nám zranili dva hráči, hra se již vyrovnala a hrál se bojovný fotbal bez šancí,“ ohlédl se za první pětačtyřicetiminutovkou na stadionu Chomutova trenér Slavie Marián Geňo.

Po změně stran pak dokázali slávisté zlomit soupeře v 60. minutě, kdy vstřelili třetí branku, a posléze ho dodělali dalšími třemi trefami.

„Po změně stran se trefil v 60. minutě ve svém posledním zápase za nás Pavel Maňák a od té chvíle už jsme byli jasně dominantní a do konce zápasu přidali další tři branky,“ poukazoval trenér Slavie.

První derby pražských S, které se odehrálo v Sedleci v roce 2007, skončilo po výsledku 9:9 dělbou bodů, v tom druhém to dopadlo stejně, když se body po výsledku 6:6 dělily.
PODÍVEJTE SE: Fotbalové legendy bavily Sedlec

Fotbalisté z lázeňského města tak zvládli další náročný duel. „Přestože měli hráči v nohách středeční zápas se Sokolovem, tak na hřišti nechali vše. Kondičně jsme poněkolikáté soupeře převálcovali, to znamená, že trénovat poctivě se vyplácí,“ připomíná karlovarský kormidelník třetiligové derby, ve kterém Slavia dosáhla na výhru 4:2.