To se dá říci jak o třetiligové Slavii, tak i divizním Ostrově. Dnes se tyto týmy postaví na ostrovském stadionu od 18.00 hodin proti sobě v rámci okresního derby.

„Oba týmy se velmi dobře znají. Slavie má velmi kvalitní tým, který nás hodně prověří v defenzivě,“ míní ostrovský trenér Ivan Filip.

Ostrováci se prozatím vezou v přípravě na vítězné vlně. „I když jsme chtěli dát šanci už jedenáctce, která by měla nastupovat v mistrovských zápasech, tak tomu bude jinak. Kvůli horku budeme točit všech osmnáct hráčů, kteří budou střídat hokejově, takže výsledek bude až druhořadý, jelikož se plně soustředíme již na pohárové utkání,“ narážel Filip na předkolo MOL Cupu, které odehraje jeho tým v sobotu 4. srpna před svými fanoušky od 17.00 hodin s divizním Rakovníkem.

Ladit detaily však bude i Slavia. „Šanci opět dostane co nejvíce hráčů, kteří tak mají před sebou, dá se říci, poslední možnost přesvědčit o svých kvalitách,“ poukazoval trenér karlovarské Slavie Karel Tichota na blížící se zužování kádru.

I přesto budou sešívaní tvrdit na ostrovském pažitu roli favorita.

„Jak jsem řekl, pro nás je to další přípravné utkání, ve kterém budeme zkoušet další herní varianty, a výsledku tak nebudeme přikládat nijak velkou váhu,“ skromně odmítl roli favorita kormidelník Slavie.

Ilustrační foto.
Perštejn vyfasoval šestku