„Vítězství našeho týmu je naprosto zasloužené,“ svěřil se pro klubový server karlovarského klubu trenér Robert Žák. A věděl proč. Sešívaní od úvodního hvizdu byli aktivnější, jen v koncovce jim chybělo více klidu, když přes šance Manduly, Tůmy, Kaliny či Vokáče skončil první poločase bez branek.

„Vstup do zápasu, stejně jako celý první poločas, se nám vyvedl na výbornou. Ofenzivní akce měli možnost diváci vidět jen v našem podání. Pouze finální přihrávka, která nám stále vázne, měla za vinu bezgólový stav po prvním poločase,“ ohlédl se za první pětačtyřicetiminutovkou karlovarský trenér.

I ve druhém poločase tvrdili vesměs fotbalovou muziku hráči z lázeňského města. Navíc v 54. minutě prolomili gólovou smůlu, když se z dorážky prosadil útočník Dominik Mandula.

„I do druhé půle jsme vstoupili s větším zaujetím, které bylo korunováno vedoucí brankou Dominika Manduly. Trpělivá aktivní hra nám přinesla úspěch,“ pochvaloval si Žák.

V závěru duelu však přidaly na fotbalových obrátkách i Brozany, s vidinou vyrovnání vsadily vše na jednu kartu. „Závěrečných pětadvacet minut byla asi nejvyrovnanější pasáž utkání. Ke konci zápasu někteří naši hráči bojovali se zdravotními problémy, vinou hodně fyzicky náročného a soubojového utkání,“ poukazoval na náročnost zápasu Žák a hned připojil: „Tady vznikl prostor pro náhradníky, kteří do jednoho na hřišti plnohodnotně zastoupili hráče ze základní sestavy,“

Karlovarská Slavia tak uspěla v jarní premiéře třetiligové soutěže, po které navíc opustila poslední příčku v tabulce Fortuna ČFL, na kterou spadly právě Brozany. Sešívaným tak patří šestnáctá příčka s jednobodovou ztrátou na čtrnácté místo.

Utkání Tipsport extraligy: HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov
Rozhodne se dnes? Energie hostí litvínovskou Vervu