„Rozhodla nezkušenost a efektivita v koncovce,“ zklamaně narážel na hlavní důvody premiérové prohry Slavie v soutěži trenér Karel Tichota. A měl k tomu řádný důvod. Zejména v prvním poločase sešívaní řádně zaměstnávali štěchovickou obranu, ale bez brankového efektu, když své šance postupně promarnili Maňák, Vokáč či Vyleta. „Vytvořili jsme si územní převahu, ale nedokázali jsme ji gólově zúročit. Kdybychom jednu branku dali, vypadal by zápas zcela jinak,“ míní Tichota. Prakticky slávisté v prvním dějství branku vstřelili Vyletou, ale tu nakonec uťal praporek pomezního kvůli ofsajdu. „Měli jsme naše gólové příležitosti řešit lépe. Sice se nám povedlo gól dát, ale ten nebyl uznán pro ofsajd,“ smutně poznamenal Tichota.

Vše se lámalo tedy až po změně stran. Varáci vyrobili dvě chyby, které dokázaly Štěchovice přetavit v důležité branky. Sice Maňák nastřelil tyč, ale proti Štěchovicím to prostě bylo hodně málo. „Průběh zápasu ovlivnila 51. minuta, kdy jsme chtěli zrychlit hru a soupeř balon zachytil, po rychlém útoku jsme inkasovali. Od té doby se hra změnila, když jsme museli nuceně hrát do plných a soupeř pak hrál na brejky. Sice jsme si vytvořili převahu, ale po další chybě v rozehrávce podruhé inkasovali,“ bilancoval druhý poločas trenér Slavie a závěrem dodal: „ČFL je podstatně rychlejší a nám vše moc dlouho trvá, na tom musíme hodně zapracovat.“

FC Slavia Karlovy Vary – TJ Štěchovice 0:2 (0:0).

Branky: 51. Díl Jan, 83. Batka Lukáš. Rozhodčí: Klupák. ŽK: 1:4. Diváci: 310.
FC Slavia K. Vary: Chára – Staněk (80. Novotný), Tůma, Pěkný, Mestl – Hudec (65. Němec), Krlička, Vokáč (76. Suchý), Vyleta (71.Samek) – Geňo, Maňák.

Pavel Horváth.
Sokolov vybojoval první výhru