„Na hřiště favorita jsme jeli s cílem pokusit se získat nějaký bodík a tím vylepšit venkovní bilanci,“ poukazoval karlovarský trenér Karel Tichota.

Jenže zůstalo jen u přání. Vltavín pod taktovkou kouče Martina Frýdka dokráčel před svými fanoušky k výhře 4:1. „První poločas jsme odehráli velice dobře. Na vedoucí branku domácích jsme dokázali zareagovat po pěkné akci Krličky, Hudce a úspěšného střelce Manduly,“ chválil si Tichota. Stejně jako proti Zápům vsadila Slavie na hru zezadu a využívání rychlých brejků.

„Pozorně jsme bránili v bloku a soupeře kromě standardek nepouštěli do šancí,“ vysvětloval kouč. Jenže v závěru sešívaní obdrželi ´šatňáka, a Vltavín byl rázem na konci.

„Bohužel těsně před odchodem do kabin jsme po odraženém míči podruhé inkasovali,“ litoval Tichota. Po obrátce stran přidal Vltavín další tři branky, a Slavia tak na senzační body tentokrát nedosáhla. „Ve druhém poločase jsme již na výkon z první půle nenavázali,“ smutně se ohlížel za druhou polovinou utkání trenér Slavie a pokračoval: „Po chybě v naší rozehrávce domácí přidali z brejku třetí branku a chvíli nato po taktické chybě na pravé straně čtvrtou. Zbytek utkání se již jen dohrával.“
Vltavín tak splnil roli favorita na jedničku a na konto si připsal pátou domácí výhru. „Domácí potvrdili své kvality a vyhráli zaslouženě. My se musíme dobře připravit na příští utkání s Domažlicemi a v domácím prostředí bodovat,“ dodal k k porážce Tichota.

FK Loko Vltavín – FC Slavia Karlovy Vary 4:1 (2:1).

Branky: 9. Abena Biholong Martin, 43. Rada Tomáš, 57. Veselý Lukáš, 60. Vieira Costa Pablo Filipe – 14. Mandula Dominik. Rozhodčí: Janoch. ŽK: 0:1. Diváci: 186.

K. Vary: Chára – Staněk (62. Němec), Pěkný, Tůma, Mestl – Hudec, Krlička (73. Suchý), Maňák (73. Vokáč), Kalina (60. Vyleta) – Geňo (77. Novotný), Mandula.

Ilustrační foto
Šňůra porážek skončila. Energie porazila Vítkovice