„Pro nás to byla zajímavá konfrontace s týmem, který bude hrát na podzim juniorskou Ligu mistrů. Individuálně a rychlostně dobře vybavení mladíci nás směrem do defenzívy kvalitně prověřili,“ chválil si kvality soupeře karlovarský trenér Karel Tichota.
V prvním poločase se dočkali diváci na dvorském stadionu jediné branky, která padla ze značky pokutového kopu.

„Ve vyrovnaném prvním poločase, kde se moc šancí ani na jedné či druhé straně neurodilo, jsme hráli zbytečně složitě, a když už se nám povedlo dostat k soupeřově brance, tak jsme špatně řešili finální fázi. Naopak jsme těsně před poločasem inkasovali z penalty po zbytečném faulu,“ zklamaně popisoval dění v prvním poločase Tichota. Jenže pro sešívané bylo po změně stran ještě hůře, když mladíci Viktorie navýšili skóre na rozdíl dvou branek. „Hned na začátku druhého poločasu jsme nedokázali zastavit rychlý protiútok hostů a po pěkné střele z hranice velkého vápna dostali druhý gól, když od tohoto momentu se začal hrát fotbal nahoru dolů,“ poukazoval karlovarský trenér. Jak Vary, tak i Plzeň si tak vypracovaly šance, zejména pak ty v podání karlovarského kapitána Mariána Geňa volaly po gólu, marně.

„Snížení jsme se dočkali až po pěkné střele Vokáče ze střední vzdálenosti. Vyrovnáno bylo deset minut před koncem, kdy chybu v rozehrávce hostů potrestal Frána. Utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem 2:2,“ ohlédl se za důležitými momenty druhé půle Tichota.

Slávisté si tak vyzkoušeli během utkání novou roli, když museli smazávat gólové manko. „Jsem rád, že jsme dokázali zareagovat na nepříznivý stav utkání a dotáhli utkání k remíze, ale na druhou stranu zbytečné ztráty míčů nás stály hodně sil. Do začátku sezony nám zbývají dva týdny, tak věřím, že se dokážeme dobře připravit na ČFL, která bude hodně náročná,“ dodal závěrem Tichota.

FC Slavia Karlovy Vary – FC Viktoria Plzeň U19 2:2 (0:1).

Branky Slavie: Rostislav Vokáč, Ondřej Frána. FC Slavia Karlovy Vary, I. poločas: Chára – Samek, Staněk, Pěkný, Vyleta – Němec, Suchý, Maňák, Šmídl – Geňo, Vilček; II. poločas: Šampalík – Samek (60. Dubnička), Staněk, Pěkný, Skala – Hudec, Suchý (60. Krlička), Vokáč, Vyleta (60. Paterna) – Geňo (60. Frána), Vilček. Trenér: Karel Tichota.

Ilustrační foto.
Vyrážíte pod stan? Podívejte se na výbavu a ceny kempů