Několik z nich by ráda urvala v pozici nováčka třetiligové soutěže i karlovarská Slavia, která má na kontě prozatím třináct bodů, z čehož jedenáct jich získala v domácím prostředí.

Na to budou vsázet sešívaní i v neděli 21. října, když přivítají na dvorském stadionu v tradiční čas, tedy v 10.30 hodin, ambiciózní Domažlice. Favoritem zápasu budou bezesporu Chodové, kterým patří v ČFL průběžná sedmá příčka.
„S Domažlicemi jsme se utkali před rokem v rámci přípravy, když jsme prohráli vysoko 2:6,“ nerad vzpomínal na gólový kolotoč, který Slavia na půdě musela skousnout, trenér Karel Tichota.

Až na pár výjimek zůstali sešívaní pohromadě, takže mohou o víkendu složit reparát, ale nečeká je nic jednoduchého, spíše naopak.

„Soupeř má mix hodně zkušených hráčů, který tvoří exligoví fotbalisté či mladíci z plzeňské Viktorky. Někteří prošli i sokolovským Baníkem, takže ostražitost je namístě,“ připomněl Tichota fotbalovou sílu soupeře, kterou tvrdí v dresu Chodů exsokolovský obránce Tomáš Hájovský či záložník Petr Došlý.

Domažlicím se však na půdě soupeřů příliš nedaří a toho by právě mohli využít hráči Slavie, kteří pro změnu umí zahrát proti favorizovanému týmu, když se o tom přesvědčil Vyšehrad, Dobrovice či naposledy Zápy. „Soupeř je velmi silný v ofenzivě. Směrem dopředu je tedy hodně nebezpečný, navíc sází na svá křídla, která umějí velmi kvalitně zahrát v souboji jeden na jednoho. Co se však týče hry dozadu, tak ta je slabší,“ hledal recept, který by mohl dovést Slavii k dalšímu cennému skalpu, Tichota.

Karlovaráci tak před sebou mají další zajímavý souboj, který může potěšit oko náročného fanouška. „I když se Domažlicím na půdě soupeře příliš nedaří, přesto budou v tomto utkání favoritem,“ odmítal Tichota roli favorita v podání svého týmu i přesto, že Domažlice v pěti utkáních na hřištích soupeře urvaly pouze jednu výhru.

Karlovarský kormidelník bude muset tentokrát oželet služby Dana Krličky, kterého trápí zraněné koleno. „Jinak bychom měli být kompletní,“ hlásí kouč Slavie a hned přidává: „Snad se nám i tentokrát zadaří a my si připíšeme hodně cenné body, jelikož v ČFL se počítá každý bod. Nebudu říkat, že bychom nechtěli vyhrát, ale známe sílu soupeře. Ale pokud bychom zopakovali například výhru nad Vyšehradem, který k nám taky dorazil v roli favorita, vůbec bych se nezlobil.“

ČTVRTÁ VÝHRA? Naváží volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko ve svém druhém domácím vystoupení na úspěšnou sérii a připíší si na konto čtvrtou výhru v řadě za sebou? Uvidíme.
Karlovarsko vyzve Odolenu Vodu