Viktoriáni, kteří zažívají velmi vydařené jaro v áčkové skupině se v sobotním dopoledni, tedy v 10.15 hodin představí v Plzni, kde se jim postaví do cesty třetí tým tabulky Petřín. „Čeká nás hodně důležitý zápas a to s celkem, který hraje společně s Lomem asi nejlepší fotbal v soutěži,“ přiblížil víkendového soupeře kouč Mariánských Lázní Aleš Zach.

„Petřín disponuje týmem, který spolu hraje až na výjimky od mládeže a jsou tam vidět jasné automatismy,“ upozorňoval Zach. I přesto zamíří Viktoria do Plzně s cílem bodovat. „Naše mužstvo má na jaře velmi slušnou formu, a i v Plzni chceme uspět,“ troufá si mariánskolázeňský trenér. Sám, ale ví, že to bude hodně náročné, když se navíc Petřínu v domácím prostředí výsledkově daří.

„Povede k tomu zase jen poctivý, disciplinovaný výkon, kdy hráči budou muset na hřišti nechat opravdu všechno,“ přemítá před duelem zkušený kormidelník.

Sadov se navlékl do svátečního hávu, křest kabin si zpestřil bitvou s legendami.
Sadov se navlékl do svátečního hávu, křest kabin si zpestřil bitvou s legendami

Ve stejný den i čas, čeká duel také březovskou Olympii, která se představí na půdě Českého Brodu, který vede ostřílený kouč Martin Frýdek. O půjde o hodně jelikož oba týmy od sebe dělí pět bodů. Březová naposledy ostrouhala v domácím prostředí, kde musela skousnout těsnou prohru 0:1 s Meteorem. A body překvapivě ztrácel také Český Brod, který nestačil na rezervu pražské Admiry, takže oba týmy mají před sobotním duelem o motivaci postaráno.

Následně naskočí do divizního kolotoče chebská Hvězda, která v sobotu 20. května přivítá na svém hřišti od 16.00 hodin poslední celek béčkové skupiny z Vilémova. „Čeká nás zápas, ve kterém musíme získat tři body,“ je si vědom chebský trenér Jan Beneš. A není divu. Pokud Hvězda pomýšlí na záchranu v divizi, musí stoprocentně bodovat, zejména pak v domácím prostředí.

Na Svátek fotbalu se prostřílely ZŠ JIH a ZŠ Krušnohorská.
McDonald’s Cup: Na Svátek fotbalu se prostřílely ZŠ JIH a ZŠ Krušnohorská

„Bohužel pro nás žádná jiná varianta neexistuje,“ narážel na vyrovnanou tabulku v suterénu béčkové skupiny. „Zápas to bude určitě těžký,“ tuší chebská kouč. „Soupeř je sice poslední, ale určitě nám nenechá nic zadarmo,“ poukazuje Beneš. Pro Hvězdu to bude boj o přežití, když zvítězí udrží se ve hře, v opačném případě se může propadnout na předposlední příčku.


Načítám tabulku ...

Načítám tabulku ...