90. MINUTA

Nabuzeni skalpem lídra tabulky Admiry Praha zamířili k dalšímu náročnému duelu na půdu Hořovicka v rámci Fortuna Divize A fotbalisté mariánskolázeňské Viktorie. Uspěli. V 90. minutě totiž zaznamenal rozhodující trefu vytáhlý kanonýr Viktorie František Nedbalý. Nakonec z toho byla další super výhra 1:0.

„Vybojovali při rozehře domácích balon ve středu hřiště, následně utekl po pravé straně Dominik Peček a jeho centr uklidil hlavou z malého vápna do branky Hořovicka František Nedbalý,“ vracel se s úsměvem a spokojeně k rozhodujícímu momentu, který rozhodl o tříbodovém transportu do Mariánských Lázní, trenér Viktorie Stanislav Purkart.

Mariánské Lázně tak dosáhly na hodně cenné vítězství. „Bylo to bojovné utkání, plné soubojů, když se hodně kazilo na obou stranách, takže bez vyložených šancí, proto je pro nás vítězství hodně cenné a důležité,“ dobře ví Purkart. Viktoriáni tak potvrdili v Hořovicku senzační výhru proti Admiře. „Byl to remízový zápas, akorát my jsme byli tentokrát šťastnějším týmem, když se konečně přiklonila štěstěna k nám. Snad nám to pomůže v následném domácím zápase, ve kterém budeme hostit Jindřichův Hradec,“ dodal k vítěznému hodnocení Purkart.

Fortuna Divize A, 12. kolo

FK Hořovicko – FC Viktoria Mariánské Lázně 0:1 (0:0). Branka: 90. Nedbalý František. Rozhodčí: Dohnal. ŽK: 2:3. Diváci: 90.

Mariánské Lázně: Šmejkal – Lukáš, Cinkanič, Štěpán, Drahorád – Kravar, Grambal – Pěček (92. Šilhán), Sadílek (90. Denk), Lattisch ( 85. Maule) – Nedbalý.

TŘI MINUTY

Březovská Olympie se o víkendu představila na půdě třetího celku Fortuna Divize B Brandýsa nad Labem, tedy celku, který v uplynulé sezoně čeřil vody Divize C. „Z utkání jsme měli obavy a to se potvrdilo, když jsme nezvládli úvod zápasu a v 15. minutě prohrávali 0:2,“ narážel Peterka na inkasované branky ve 12. a 15. minutě.

„První jsme inkasovali ze standardní situace, druhou pak po nedůrazu v naší šestnáctce,“ smutně poznamenal k obdrženým dvěma trefám během tří minut trenér Olympie.

Březováci však i za nepříznivého stavu nesložili zbraně, naopak. „Snažili jsme se hrát, vytvořili si šance, ale bohužel jsme je nedokázali zúročit v branky,“ podotkl Peterka. Březová tak po nezachyceném úvodu duelu musela skousnout porážku. „Věděli jsme, že to bude náročné utkání, což se také potvrdilo,“ poukazoval trenér Olympie Petr Peterka. Březová tak nenaplnila prognózy, že se jí v podzimní části daří více na hřištích soupeřů. „Nebýt nesoustředěnosti či laxního přístupu v úvodu utkání, tak věřím, že bychom na body dosáhli, jelikož se odehrál vyrovnaný zápas, takhle jsme si ho prakticky prohráli sami,“ dodal k utkání trenér Březové.

Fortuna Divize B, 12. kolo

FK Brandýs nad Labem – FK Olympie Březová 2:0 (2:0). Branky: 12. Kovařík Martin, 15. Prokop Jan. Rozhodčí: Štefan. ŽK: 3:3. Diváci: 150.

Březová: T. Martinec – D. Peterka, Veselovský, Šaloun, Nimrichter (60. Body) – P. Peterka, Kratochvíl (84. Slabyhoudek), Vrtělka, Kursa – Neudert, D. Martinec (73. Neumann).

ZASE TA KONCOVKA

Na tři body pomýšleli před svými fanoušky, kteří patří, co se týče návštěvnosti, k nejlepším ve Fortuna Divizi B, fotbalisté ostrovského FK. Marně. V souboji se soušským Baníkem totiž uhráli pouze bezbrankovou remízu a posléze propadli v následném v penaltovém rozstřelu. „Je to málo,“ zklamaně načal své ohlédnutí za utkáním trenér Ostrova Ivan Filip a pokračoval: „Bylo to hodně těžké utkání. Souš na nás vlétla silovým pojetím a my jsme se s tím nemohli vyrovnat. Po dvaceti minutách jsme se však srovnali a tím si vytvořili šance, ale opět nedokážeme prostřelit brankáře soupeře.“

Ostrov tak před svými fanoušky opět bodově ztrácel a ve vyrovnané tabulce je to hodně znát. „Po změně stran jsme hráli velmi dobře kombinačně a soupeř pomalu odpadl fyzicky, ale přesto hrozil ze standardních situací. Pak nám nepískl rozhodčí jasnou penaltu, i přesto jsme si vytvořili další velké gólovky, ale prostě to nepropálíme a to nás stojí důležité body,“ kroutil nevěřícně hlavou Filip.

A měl k tomu řádný důvod. Jeho tým drtí mizerná koncovka. „Prostě nedostaneme míč do brány i přesto, že si šance vypracujeme, chybí nám kousek štěstí to prolomit. Ve zbývajících kolech musíme již dosáhnout na více bodů, jelikož už se na nás dotáhly ve velmi vyrovnané tabulce týmy zespodu tabulky,“ dodal závěrem trenér Ostrova.

Fortuna Divize B, 12. kolo

FK Ostrov – FK Baník Souš 0:0 – PK 5:6. Rozhodčí: Štrincl. ŽK: 0:2. Diváci: 231.

Ostrov: Süttö – Janda, Vondráček, Liška, Matoušek – Vrba (89. Klaus), Jankovský (72. Pachta), Kobera, Dušek – Tolar, Nýber.