Jenže fotbalový los k nim není v závěru soutěže zrovna přívětivý, když se v sobotu 18. května střetnou od 17 hodin před svými fanoušky se čtvrtým týmem tabulky, pražským Motorletem.

„Motorlet se netají postupovými ambicemi. Prezentuje se technickým fotbalem a v kádru má kvalitní mladé hráče, které diriguje exligista Jan Rajnoch,“ připomněl největší hvězdu v dresu pražského výběru ostrovský trenér Ivan Filip. Na podzim Ostrov padl na Motorletu až po penaltovém rozstřelu.

„Bylo to remízové utkání, škoda jen, že jsme prohráli na penalty,“ vracel se k první vzájemné bitvě Filip. Teď před sebou má jeho výběr další náročnou šichtu. Pokud stále pomýšlí na postup, musí notně bodovat.

„Chceme hrát stejně jako na Meteoru aktivní útočný fotbal. Opět tedy budeme vsázet na dva útočníky, kdy jsme pak byli silnější v útočné fázi,“ připomněl úspěšnou taktiku týmu na Meteoru Filip. Oželet však bude muset proti Motorletu fotbalové služby Jankovského či Glance.

„Bohužel k dispozici nebudou jak Jankovský, tak i Glanc. Naopak připraven již bude Janda,“ nechal nakouknout do ostrovské kabiny Filip a pokračoval: „Potřebujeme bodovat, snad se nám podaří urvat v domácím prostředí nějaké body.“

Ilustrační foto.
Slavia míří do Domažlic