„Papírově jsme byli favorité, což jsme také potvrdili, když jsme byli více na míči a hodně se nám dařila útočná fáze,“ pochvaloval si trenér Ostrova Ivan Filip.

A nebylo divu. Po nerozhodném výsledku s Chomutovem 0:0 si vyzkoušel jeho tým i útočné pojetí. „V Chomutově tomu bylo naopak, kdy se hrála vyrovnaná partie od vápna k vápnu, bylo to spíše taktické utkání,“ vracel se zpět k utkání v Chomutově, které skončilo bezbrankovou remízou, Filip. Ostrovští fotbalisté rozhodli o své výhře nad Perštejnem prakticky již v prvním poločase, kdy si vytvořili čtyřbrankový náskok.

„I když výsledek je vysoký, tak jednoznačné to nebylo, když za Perštejn nastoupilo hned několik cizinců, kteří měli svou kvalitu, ale určitě zápas splnil svůj účel. Nám se pomalu začíná rýsovat sestava i hra, se kterou bychom se chtěli v novém ročníku divize prezentovat, takže jsem v tomto ohledu spokojen,“ pochvaloval si trenér Ostrova.

Po změně stran přidali hráči Ostrova soupeři další dvě branky. „Po změně stran jsme hodně tým prostřídali, tak aby si zahráli všichni hráči. Navíc jsme přidali další branky, ale na druhou stranu, stále je to příprava a nechceme výsledky vůbec přeceňovat,“ dodal k šestibrankové výhře Filip.

FK Ostrov – TJ Spartak Perštejn 6:0 (4:0).

Branky: Jan Tolar 2, Martin Matoušek, Ondřej Nýber, Lukáš Jankovský, Michal Kobera. FK Ostrov: Sütto – Janda, Vondráček, Klaus, Matoušek – Jankovský, Pachta – Nýber, Bahleda, Dušek – Tolar (stř. Kobera, Liška, Vrba, Horvát, Kostka, Richtárech). Trenér: Ivan Filip.

Fotbalisté varské Slavie remizovali v domácím prostředí s Plzní U19 (v černém) 2:2.
Slavia v domácí premiéře remizovala