„Samotná pauza od sportovní činnosti a zejména od fotbalu je poměrně dlouhá, takže chuť je,“ přiznává pocity při návratu do fotbalového prostředí trenér březovské Olympie Petr Peterka.

„Uvidíme, jak nám to situace dovolí dlouho,“ naráží Peterka na covid-19, který i nadále může znovu udeřit a sportu opět přichystat další nemilé překvapení.

Březováci tak rozjeli naplno zimní přípravu. „Zimní příprava bude stejná, jen se začne o chvilku dřív a bude poměrně kratší. Začátek přípravy bude zaměřen na kondici a postupně na herní činnost,“ připomíná náplň zimního drilu březovský kormidelník. Olympie se navrátila na zelený pažit s omezením tréninkových jednotek, a to v šestičlenných skupinkách.

FK Ostrov.
Ostrov dnes zahájí zimní dril. Těšíme se, prozradil kouč Štěpán

„V těchto podmínkách začínáme a věřím, že postupně to bude lepší. „Dá se trénovat, ale je to víc komplikované,“ poukazuje Peterka.

Od čtvrtka by se však počet hráčů měl změnit, a po dlouhé době by tak hráči Březové mohli trénovat společně. Navíc podzimní část odstartuje netradičně závěrem ledna roku 2021, kdy posléze po jejím dohrání bude následovat oficiální jarní část Fortuna Divize B, ve které Březová hraje.

„Tento program bude velice složitý, zejména z časových důvodů. Hrát víkendy je daleko lepší než středu. V tomto náročném programu a v této situaci kolem nás si myslím, že některé zápasy se stejně budou hrát ve středu,“ přidává Peterka své stanovisko k předčasnému startu podzimní části, která se bude dohrávat v lednu. Pozitivní však je, že se Březové uzdravili hráči, kteří v pozastavené podzimní části laborovali se zraněním.

„Díky pauze se nám hráči dali snad zdravotně do kupy a kádr bude kompletní. Pokud by měl někdo zájem, tak má u nás dveře otevřený,“ vzkazuje možným posilám, které jsou v Březové vítány.


Načítám tabulku ...