„Jak jsem předpokládal, tak pro nás to bylo utkání hlavně o kondici,“ s úsměvem se ohlédl za předzápasovými prognózami trenér Mariánských Lázní Stanislav Purkart.

Jeho tým předčil sokolovské mladíky vesměs po všech stránkách. „Hráči odehráli zápas s velkou chutí, dostávali se do šancí, které dokázali proměnit. Navíc jsme během utkání nastřelili dvakrát tyčku a břevno. K tomu můžeme připočíst poctivou hru dozadu,“ chválil si Purkart. Již v prvním poločase nastříleli viktoriáni soupeři pět branek, po změně stran k tomu přidali další tři. „Soupeři jsme dovolili jednu šanci po nedorozumění našich obránců, kterou však brankář Šmejkal skvěle zneškodnil. Co se týče branek, tak určitě jsem za to rád, jelikož to hráčům dodá potřebné sebevědomí v útočné fázi,“ upozorňoval Purkart na důležitost brankových radostí v podání střelců Viktorie.

Do Sokolova Mariánské Lázně dorazily v okleštěné sestavě, a tak dostali šanci i nadějní mladíci. „Během utkání se do hry dostali Stehlík a Ouda a musím říci, že do týmu zapadli, bojovali, snažili se,“ podotkl k novým tvářím ve výběru Purkart.

Baník Sokolov U19 - FC Viktoria Mariánské Lázně 0:8

Branky: Drahorád Michal 2, Lattisch Jakub 2, Kravar Matěj, Lukáš Martin, Sadílek Jaroslav, Šilhan Tomáš. Poločas: 0:5.
FC Viktoria Mariánské Lázně: Jacko-Lysák (46. Šmejkal) – Maule, Denk, Cinkanič, Lukáš – Pěček, Sadílek, Kravar (70. Ouda), Drahorád, Lattisch – Šilhan (46. Stehlík). Trenér: Stanislav Purkart.

Z utkání FK Tachov - Slavia Karlovy Vary
Sešívaní vyfasovali v Tachově čtyři kousky