21 bodů a deset míst v tabulce dělí dnešní soupeře ve Fortuna národní lize, kteří se utkají na pražské Julisce. K tomu má lépe postavená Dukla Praha výhodu domácího prostředí, jestli se to tak dá v případě „vojáků“ říct. Jednoznačná záležitost? Zapomeňte!

Sokolovský Baník sice stále okupuje předposlední příčku, ale pro jaro nově poskládaný tým pod vedením kouče Bohuslava Pilného přesvědčuje o svých kvalitách. Horníci během sedmi kol posbírali deset bodů, to znamená o tři více než za celý podzim, a na nesestupovou pozici ztrácejí již pouze čtyři body. Naproti tomu pražská Dukla se po restartu ligy stále tak nějak hledá. Pražané spadli z podzimního druhého místa, poslední tři kola dokonce nebodovali.

Sokolovské hráče dnes čeká rozcvičení na svém stadionu, po obědě přijde na řadu taktická příprava a potom se již baníkovci naloží do autobusu a vyrazí směr hlavní město.

Po výhře nad Ústím 3:1 a Vítkovicemi 4:0 mohou být horníci v dobré náladě. Trenér Pilný ale krotí přílišný optimismus. „Bude to úplně jiný zápas než s Vítkovicemi, ke vší úctě je to zcela jiný tým. Dukla má ambice postoupit, hrají jiný fotbal, než se ve druhé lize hraje,“ poukazuje.

Jeho svěřenci se tak musí přeladit na jinou hru. „Pro náš úspěch bude klíčové, abychom zapomněli na utkání s Vítkovicemi. Dukla bude více v držení balonu, budou kombinovat. Abychom to zvládli, musíme být aktivní. Pokud budeme hrát jako poslední minuty s Vítkovicemi, tak to nedopadne dobře,“ upozorňuje Bohuslav Pilný.

Sokolovský lodivod má k dispozici prakticky celý kádr. „Kromě Manzii budeme pohromadě, budeme mít stále hráče na výběr,“ potvrzuje kouč Baníku.

Zajímavé bude sledovat, jak tentokrát Bohuslav Pilný sestavou zatočí přímo na hřišti. „Musíme myslet i na to, že v neděli hrajeme doma další důležitý zápas s Jihlavou. Podle průběhu utkání uvidíme, jak to bude vypadat. Hrát ve čtvrtek a hned v neděli bude náročné, hráči toho budou mít dost,“ předjímá trenér Baníku.

Utkání začíná v 17.00.