V prvním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se baníkovci představili na půdě Ústí nad Labem, tam nakonec museli skousnout porážku 1:2.

Trenérský tým Baníku postavil do prvního ostrého utkání nové sezony prakticky novou obranu, když Jana Mejdra doplnila trojice Stropek, Mišůn, Beránek. Pro odchovance Baníku Daniela Stropka to navíc byl vůbec první start v seniorském fotbale. V útočných řadách Sokolovských se poté představily další nové tváře – David Štípek a Václav Vašíček.

Úvod zápasu začal z obou stran spíše opatrně. Ovšem hned z první nebezpečnější akce se baníkovci prosadili! To v 17. minutě se na hranici vápna dostal k balonu stoper Stropek, který svojí střelou poslal Baník do vedení. Slibný začátek Baníku ovšem neměl dlouhého trvání.

Hned v 19. minutě totiž domácí založili rychlou akci, na jejímž konci stál Martin Jindráček, který zakončením na zadní tyč překonal brankáře Belaně. V nadcházejících minutách to byli znovu domácí, kteří častěji hrozili. Richter ani Bílek ovšem tentokráte neuspěli.

To se změnilo ve 36. minutě, kdy povedenou kombinační akci zakončil bývalý hráč Baníku Marek Strada. Domácím se tak ještě před poločasem povedlo otočit skóre.

O pět minut později mohl vyrovnat nový útočník Sokolova Vašíček, ale jeho pokus byl odvrácen na roh. Hned od začátku druhého poločasu začal Baník více vytahovat hru, což ale domácí Armě otevíralo možnosti k útočným výpadům. Sokolovští sice byli ve své hře aktivnější, jenže jejich snahu se dařilo domácím obranným liniím eliminovat.

S přibývajícími minutami se Ústí definitivně zatáhlo a zjevně se snažilo obrat ve skóre udržet. Baníkovci si bohužel žádnou vážnější příležitost vypracovat nedokázali a ze severu Čech odjíždějí na úvod sezony s prázdnou.
„Domácí nám dali dárek v podobě vedoucího gólu, který jsme si ani nezasloužili. Není to pozitivní a něco si musíme vyříkat,“ zklamaně hodnotil úvodní prohru sokolovský trenér Pavel Horváth.

FK Ústí nad Labem – FK Baník Sokolov 2:1

Branky: 19. Jindráček, 37. Strada – 17. Stropek. Rozhodčí: Nenadál – Myška. Vlček. Poločas: 2:1. ŽK: 2:0. Diváci: 1 212.
Ústí nad Labem: Lindr – Strada, Pimpara, Kingue, Leibl (82. R. Dvořák) – Krátký, Richter (78. Výborný), Peterka, Miskovič, Bílek – Jindráček (84. Šup).

Baník Sokolov: Belaň – Mejdr, Stropek, Beránek (76. Ševčík), Mišůn – Vávra, Machek, Hlavatý (82. Volský), Štípek (61. J. Dvořák) – Kosak, Vašíček.
(bou, sei)

Ilustrační foto
Viktoriáni na varskou Slavii v přípravě nestačili, v derby prohráli o tři branky