Ve finálové bitvě, která se odehrála před zraky 200 diváků na stadionu v Lomnici, to však v souboji s novosedelským Baníkem vypadalo na triumf výběru ze Sokolovska.

Nakonec po dokonalém obratu trefil double v nastaveném čase Luboš Kompit, a Hvězda tak po výhře 3:2 dosáhla na účast v předkole MOL Cupu.

Finálové utkání gólově otevřel na lomnickém pažitu chebský kanonýr Lukáš Komberec, který ve 27. minutě poslal chebskou jedenáctku do vedení. Z toho se však radovali Chebané pouhých osm minut, když vyrovnal ve 35. minutě Jiří Macák. To bylo z brankové stránky v prvním poločase vše.

Po obrátce stran poslal Nové Sedlo do vedení ze značky pokutového kopu Tomáš Pelech, a Hvězda tak musela dohánět jednobrankové manko. To se jí povedlo smazat až tři minuty před koncem zápasu, tedy v 87. minutě, kdy se střelecky prosadil Dominik Kubinec.

Když už se v závěru duelu pomalu hráči chystali na následný penaltový rozstřel, udeřila Hvězda potřetí, když v nastaveném čase, přesněji v 92. minutě, vsítil rozhodující trefu Luboš Kompit, který za finálovou bitvou udělal vítěznou tečku.

TJ Lomnice – FK Hvězda Cheb 2:3 (1:1). Branky: 35. Macák Jiří, 50. Pelech Tomáš (PK) – 27. Komberec Lukáš, 86. Kubinec Dominik, 92. Kompit Luboš. Rozhodčí: Procházka – Škarda, Peschel. ŽK: 3:5. Diváci: 200.

TJ Baník Union Nové Sedlo: John – Lakatoš, P. Macák (46. Vítek), Patera (51. Petřík), Pelech – Karásek, J. Macák, B. Rychna, Dudi (53. Kalina) – Kaňok, L. Macák (60. R. Rychna).

FK Hvězda Cheb: Šneberger – Mácha (56. Heřmánek), Lhotský, Klepáček, Kohout – Mojcher, Bauer, Janda, Kompit – Komberec, Kubinec.

Ilustrační foto
Březová vyzve v derby ostrovskou jedenáctku