Dočkali se. O víkendu si totiž vyšlápli v rámci 16. kola na Toužim, kterou pokořili jedinou přesnou ranou Jiřího Drobného, čímž dosáhli na veledůležité body, které je navrátily zpět do hry o udržení v soutěži, když na týmy před sebou tak ztrácí už jen pět, respektive šest bodů.

Překvapivě ztrácelo i Nové Sedlo, které se drželo na druhém místě, ale po utkání s Nejdkem si pohoršilo, když se posunulo směrem dolů, na třetí místo.

Důvod byl prostý. Na půdě Nejdku novosedelský Baník dvakrát doháněl jednobrankové manko, což se mu povedlo, ale na další dvě branky Nejdečanů už nestačil a na konto si připsal první jarní porážku. Právě na druhé místo se zpět posunulo chebské FC, které sice uhrálo bezbrankovou remízu s Novou Rolí, ale poté dosáhlo po úspěšném penaltovém rozstřelu na druhý, bonusový bod.

Body se dělily i v souboji Františkových Lázní s Lomnicí, i tam o druhém, plusovém bodu musela rozhodnout penaltová loterie, kterou přetavily v bodový zisk domácí Frantovky.

Další tříbodový zisk připlul na konto žlutického Sokola, který hostil na stadionu pod Vladařem Starou Roli, jíž se v jarní části vůbec nedaří. A ani na žlutickém pažitu tomu nebylo jinak, když domácí slavili výhru rozdílem jedné branky.

Hodně se zapotil na vítězství lídr tabulky, chebská Hvězda, která hostila na svém pažitu chodovský Spartak. Ten nakonec udolala jedinou brankou, kterou měl na svědomí již v první polovině utkání Robert Iterský. Husarský kousek pak předvedl Horní Slavkov, který se představil v rámci sokolovského derby na půdě Citic, kde během úvodních sedmi minut prohrával o dvě branky.

Nakonec Slavkov dokázal třemi brankami otočit ukazatel skóre ve svůj prospěch a duel dovedl do vítězství i přesto, že od 71. minuty hrál oslaben o vyloučeného kapitána Jiřího Prágra.

Ilustrační foto
Stöckner sťal Zbuzany

Výsledky, 16. kolo

Hvězda Cheb – Chodov 1:0 (1:0). Branka: 15. Iterský Robert.

Královské Poříčí – Toužim 1:0 (1:0). Branka: 30. Drobný Jiří.

Nejdek – Nové Sedlo 4:2 (1:1). Branky: 31. Pilař Tomáš (PK), 52. Halapej Filip, 58. Kurtin Jakub, 80. Neudert Filip – 35. Macák Petr, 54. Vican Josef (PK).

Františkovy Lázně – Lomnice 1:1 (0:0) – PK 4:2. Branky: 71. Hibler Lukáš – 89. Čaban Michal.

Citice – Horní Slavkov 2:3 (2:2). Branky: 3. Mitterpach Miroslav, 7. Prečan Michael – 28. a 37. Štěpánek Ondřej, 55. Hlinka Martin.

Žlutice – Stará Role 2:1 (1:1). Branky: 41. Píša Jaroslav (PK), 86. Eberl David – 15. Slakoper Daniel.

FC Cheb – Nová Role 0:0 (0:0) – PK 5:4.

FC Viktoria Mariánské Lázně. Ilustrační foto.
Viktoriáni? Bez bodů