„Na to, v jakém složení jsme přijeli do Sokolova, jsme neudělali žádnou ostudu a myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem a domácím nedali nic zadarmo,“ narážel na úvod pilíř zadních řad ostrovského FK Petr Řehák na absenci několika hráčů základní sestavy.

FK Baník Sokolov – FK Ostrov 2:1 (1:0).
PODÍVEJTE SE: Sokolov ve vyostřeném derby udolal Ostrov

„Co se týče prvního poločasu, tak domácí dobře kombinovali a byli více na míči, ale vypracovali si pouze jednu gólovou příležitost, kterou nevyužili. Góly však bohužel padají po chybách a jednu jsme udělali a soupeř ji brankově potrestal,“ připomněl Řehák špatnou rozehru ostrovského brankáře, kterou Sokolov zúročil ve vedoucí branku, o kterou se zasloužil Daniil Doleček.

„My jsme hrozili v prvním dějství pouze při standardních situacích, ale ve finální fázi nám chyběl ten poslední krok,“ podotkl Řehák a hned připojil: „Kdoví, kam by se utkání stočilo, kdyby se rozhodčí nebál vyloučit domácího hráče za oplácení.“

Po změně stran šel brzo Sokolov do dvoubrankového trháku, když přečíslení přetavil v druhý zářez Martin Debellis. „Stoper domácích dobře přečetl situaci a Sokolov poté vyřešil situaci tři na dva, po které jsme inkasovali druhý gól,“ přidal Řehák svůj pohled na druhou trefu třetiligového týmu.

Zvolte nejoblíbenější fotbalový klub Karlovarského kraje.
FINÁLOVÁ ANKETA: Zvolte nejoblíbenější fotbalový klub Karlovarského kraje

„Následně byla hra rozháraná a myslím si, že v závěrečné dvacetiminutovce visel z naší strany gól ve vzduchu, kterého jsme se po zásluze dočkali, a byla to odměna za náš výkon,“ připomněl trefu Jana Sýkory v závěru duelu, kterou Ostrov upravil ukazatel skóre na 2:1 ve prospěch Baníku.

„Pochvalu si zaslouží i naši mladíci, kteří nemají takovou zkušenost s týmy z vyšších soutěží,“ chválil výkon ostrovských mladých pušek ostřílený stoper.

Ostrov čeká další přípravný duel již tento čtvrtek 9. února, kdy se představí na své umělce, na které se postaví od 18.00 hodin celku Loun. V sobotu 11. února pak zamíří Ostrováci do Chebu, kde se jim postaví do cesty od 10.30 hodin chebská Hvězda.