CHODOV SPLNIL POVINNOST, VYHRÁL

Povinnou výhru si připsal v bitvě s posledním Nejdkem na svůj účet Chodov, který potěšil své fanoušky výhrou 3:0. „Měli jsme lepší vstup, byli silnější na balónu, ale v koncovce málo nebezpeční. Gólovou nemohoucnost jsme protrhli po půl hodině hry, kdy si vyměnili balón Ondra Frána s Bečvářem, který nekompromisně otevřel skóre,“ narážel kouč Chodova Jiří Frána na vedoucí branku svého výběru z 33. minuty.

O šest minut později šel Spartak do dvoubrankového trháku. „Po průnikové nahrávce se dostal do zakončení Jiří Josef Frána, na kterého byla po ataku odpískána penalta, kterou proměnil Ondřej Frána,“ poznamenal chodovský trenér ke druhé brance.

„Po změně stran se hra moc nezměnila, souboj, souboj, souboj. Kvalitu vystřídala síla a nervozita na obou stranách,“ popisoval Frána dění po obrátce stran. „Soupeř měl během zápasu pár šancí ke vstřelení gólu, ale to, co jsme dokázali zahodit je trestuhodné,“ nevěřícně kroutil hlavou na lavinou neproměněných šancí Frána. Výhru Chodova pak zpečetil v 67. minutě střídající Fečo. Tři body byly velice upracované a nervózní, ale velice důležité,“ poukazoval Frána na cenný bodový zisk.

CITICE UDOLALY V DERBY VÝBĚR LOMNICE

Hodně napilno měly Citice v rámci sokolovského derby s Lomnicí. To sice načaly úvodní brankou z kopaček Drabíka, ale hosté dokázali po změně stran po brankách Surového a Jankovského přehoupnout misky vah na svou stranu.

„K zápasu jsme přistoupily velmi špatně, náš nedůraz a laxnost vedla k tomu, že Lomnice byla lepším týmem na hřišti,“ hodně se zlobil citický trenér Michael Krček. Nakonec však dokázaly Citice svého soupeře přeci jen porazit. V 73. vyrovnal kapitán Krajňák, poté si hosté vstřelili vlastní branku, která nakonec rozhodla o výhře citického výběru 3:2.

„Mohu říct, že jen díky tomu, že štěstí stálo na naší straně, podařilo se nám zápas dotáhnout do vítězného konce. Klobouk dolu před hráči Lomnice a dle jejich výkonu doufám v jejich postup v tabulce výše,“ uznával i pře výhru kvality soupeře Krček.

SKVĚLÝ OBRAT PŘINESL POŘÍČÍ TŘI BODY

Královské Poříčí nevstoupilo do derby s Novým Sedlem úspěšně, když muselo během prvního poločasu dohánět jednobrankové manko.

„Začátek měli lepší hosté, když si vytvořili nějaké pološance, ale nevyužili je. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala, a děj se odehrával mezi šestnáctkami. Ke konci poločasu jsme dostali gól z přímého kopu,“ narážel útočník Poříčí Martin Staško na šatňáka ze 42. minuty.

Další ránu dostalo Poříčí po změně stran. „Bohužel jsme inkasovali po rohovém kopu,“ smutně poznamenal Staško ke druhé gólové radosti v podání hostů.

Jenže pak přišlo na pořad poříčské zmrtvýchvstání. Patnáct minut před koncem totiž zavelel k velkého obratu kontaktní brankou právě Staško. „Sice jsme vstřelili důležitou branku, která nás navrátila do zápasu, ale zranil se nám hráč, jelikož jsme neměli nikoho na střídání, museli jsme dohrát zápas v deseti lidech,“ připomněl další horkou chvíli, se kterou se Poříčí muselo porvat.

„V 78. minutě skóroval Šelly, který srovnal na 2:2 a šest minut před koncem obstaral vítěznou trefu Viktor Friml, to nás ale v brance podržel několikrát svými zákroky Přibys,“ upozorňoval Staško, že hosté jim nedali nic zadarmo. „Bylo to ubojované vítězství, ale takové jsou nejkrásnější,“ pochvaloval si hodně cennou výhru Staško.

DVORY ROZJELY GÓLOVÉ HODY AŽ PO ZMĚNĚ STRAN

Šestnáctou výhru v soutěži urvaly o víkendu Dvory, které uspěly na půdě karlovarské Lokomotivy, ale výhra se nerodila vůbec lehce. „Hra se nevyvíjela dle našich představ, když to vyústilo v první branku utkání, kterou vstřelili hosté, po naší chybě. Ovšem hned z rozehrávky jsme dokázali vyrovnat, a o dvě minuty později, jsme vedení přehoupli na svou stranu,“ řekl k prvnímu poločasu, po kterém Dvory vedly 2:1 záložník Ondřej Shorný.

Po změn stran se však na Růžáku strhla gólová smršť, kterou dvorský výběr přetavil v šestibrankovou nálož. „Během deseti minut jsme vstřelil čtyři góly a bylo po zápase. Každopádně branek jsme mohli dát více. V závěru jsme trochu podcenili dvě akce soupeře, které byly víceméně totožné a inkasovali jsme dva zbytečné góly,“ dodal k zápasu dvorský obránce.

HROZNĚTÍN DOSÁHL NA ŠESTOU VÝHRU

Hodně důležité vítězství přistálo po víkendu na kontě hroznětínské Olympie, která zvládla bitvu s Novou Rolí, kterou porazila 3:0. „Věděli jsme, že není kam uhnout, že musíme naplno bodovat, což se taky nakonec povedlo,“ neskrýval radost nad tříbodovým ziskem hroznětínský záložník Jiří Klas.

„Začátek byl trošku nervózní, do poločasu jsme vstřelili hodně důležité dvě branky, po změně stran pak přidali třetí, ale vstřelit jsme jich mohli podstatně více, ale za tři body jsme rádi, už totiž byla potřeba bodovat a povedlo se,“ vysvětloval Klas, který se jednou zapsal do střelecké listiny.

Výsledky, 19. kolo:

Loko Karlovy Vary – Dvory 3:9 (1:2). Branky: 32. Jílek František, 87. Vošmik Adam, 90. Kolář Jakub – 32. , 49. a 59. Tolar Jan (1 PK), 34. Došek Jakub, 52. a 75. Němec Filip, 57. Shorný Ondřej, 79. Nerad Jaroslav, 82. Kočí Lukáš.

Citice – Lomnice 3:2 (1:0). Branky: 20. Drabík David, 73. Krajňák Josef, 79. Janovský Josef (vlastní) – 51. Surový Karel, 68. Janovský Josef (PK).

Chodov – Nejdek 3:0 (2:0). Branky: 33. Bečvář Radek, 39. Frána Ondřej (PK), 67. Fečo Filip.

Hroznětín – Nová Role 3:0 (2:0). Branky: 42. a 75. Sýkora Milan, 44. Klas Jiří.

Královské Poříčí – Nové Sedlo 3:2 (0:1). Branky: 74. Staško Martin, 78. Šellong Jiří, 84. Friml Viktor – 42. Macák Petr, 63. Šebl Patrik.

Slavia Karlovy Vary B – Vintířov 4:2 (2:2). Branky: 3. Wireko King, 4. Gabriel Jakub, 61. Gabriel Jakub, 89. Procházka Matěj (vlastní) – 29. Stařík Pavel (vlastní), 39. Havel Milan.

Toužim – Ostrov 1:4 (1:1). Branky: 39. Hotěk Miloslav – 32. Řehák Petr, 50. Novotný Milan (PK), 58. Bursík Tomáš, 77. Šupík Ondřej.


Načítám tabulku ...