„Nečekal jsem, že bych mohl naskočit do soutěžních zápasů,“ přiznává Bílek své obavy, které se mu honily hlavou. „I lékaři se přikláněli k tomu, že na sport už to spíše nebude,“ připomíná, že i lékaři byli ohledně návratu skeptičtí.

Ilustrační foto.
Záložní tým Skalné rozbořil Milhostov, vysoké výhry pro Kynžvart i Vojtanov

„Já jsem ale pořád věřil a podařilo se mi dostat zpět na hřiště, a to tam, kde jsem s fotbalem začínal, v Teplé,“ říká s úsměvem fotbalový bojovník.

Bílek, který se během přestávky navrátil zpět do Teplé, zaujal navíc u týmu místo hrajícího trenéra. Od jeho příchodu se fotbal v Teplé pomalu začíná zvedat a o tom svědčí i zápasy v okresním přeboru Chebska, kterému Teplá vévodí po třech kolech bez ztráty bodu. Naposledy se představila na půdě Hranic B.

Sedlec neuspěl ani ve fotbalovém azylu, když na umělce v Drahovicích nestačil na Loko Mariánské Lázně.
FOTOGALERIE: Divoká remíza v Citicích a půl tuctu branek Chyše

„Zápas to nebyl jednoduchý. Prohrávali jsme poměrně brzy 0:2, ale jen díky týmové spolupráci jsme zápas dokázali během dvanácti minut otočit v náš prospěch,“ chválí si týmového ducha hrající kouč, který nakonec k vysoké výhře 8:2 přispěl polovinou branek.

„Sice jsem vstřelil čtyři branky, ale bez kluků bych je nikdy netrefil,“ říká skromně a pokračuje: „Šance mi kluci naservírovali na zlatém podnose, takže devadesát procent branek jde za hráči,“ dodává k výhře Bílek.