„Tři góly jsem dal levačkou, dva pravačkou a jeden hlavou, ještě jsem mohl něco přidat, ale i tak člověk nikdy nedá všechno,“ řekl spokojeně po výhře 7:0 muž zápasu Marek Pleva.

„Šest branek v jednom utkání jsem ještě nedal a pravděpodobně už nikdy nedám,“ vypočítával s úsměvem. Demolici Perninku Březováci načali již v 11. minutě. „Na soupeře jsme hned od začátku vlétli a vstřelili i rychlý gól po parádní kombinaci,“ vracel se zpět k úspěšnému vstupu do utkání, které proměnil Pleva ve svou gólovou exhibici.

 Ilustrační foto.
Kolová si doma užila demolici Božičan a usedla na trůn, šlágr skončil bez vítěze

„Pak jsme Pernink dlouho mačkali, ale i přes velké množství šancí a střel jsme se nemohli dlouho prosadit,“ připomněl následné trápení svého týmu.

Marek Pleva, TJ Jiskra Březová.Marek Pleva, TJ Jiskra Březová.Zdroj: Daniel SeifertV závěru prvního poločasu však smůlu hráči Březové přece jen prolomili, když Pleva docílil po dvou trefách hattricku.

„Po standardce a brejku jsme dvakrát skórovali,“ řekl ke dvěma zásahům v závěru první pětačtyřicetiminutovky.

„Po poločase jsme pokračovali v naší hře a přidali ještě pár gólů. Navíc jsme neproměnili ještě penaltu, ale nemuselo nás to mrzet, jelikož jsme horaly za celé utkání nepustili do žádné vyložené šance,“ pochvaloval si Pleva. A nebylo divu. Šest kousků v jednom utkání se nedává každý den.

Kyselka porazila v Radošově Hájek (v modrém) 2:0.
Bitvu záložních týmů urval Hroznětín, udolal béčko Ajaxu Kolová

„Jestli si dobře vybavuji, tak před pár lety při angažmá v Německu jsem vstřelil v jednom zápase čtyři branky,“ vzpomínal na nejlepší gólový počin své kariéry. Sám ale ví, že jeho počin nezůstane bez patřičného trestu. „Do týmové kasy bude muset určitě něco přilétnout,“ říká smířlivě březovský čahoun. „Za hattrick bych měl přinést basu piva, ale za dvojitý hattrick budou kluci chtít určitě sud piva a flašku něčeho tvrdšího,“ prozradil s úsměvem závěrem, co ho bude šestigólový přírůstek na jeho střelecké konto stát.