ARITMA PRAHA

Mariánskolázeňští viktoriáni se představí v domácím prostředí, když v sobotu 6. října od 15.00 hodin vyzvou pražskou Aritmu. „Čeká nás nepříjemný soupeř, jehož postavení v tabulce neodpovídá jeho kvalitám,“ upozorňoval trenér Viktorie Stanislav Purkart.

Viktoriáni tak před sebou mají další náročný zápas. „Aritma vsází na rychlou hru, hodně pak využívá strany, takže to si budeme muset pohlídat,“ přemítal Purkart. Mariánské Lázně však trápí od úvodu podzimu koncovka. „Prozatím jsme vstřelili devět branek, to je málo. Sice se dostaneme do šancí, ale neumíme je zúročit, musíme na tom zapracovat. Proti Aritmě to bude hodně důležité,“ dodal Purkart.

SK ZBUZANY

Ostrov má před sebou další náročný souboj. Po dvou prohrách v řadě za sebou totiž zamíří na stadion Zbuzan, tedy druhého týmu divizní tabulky B. A nebude to lehká šichta, jelikož za Zbuzany tvrdí fotbalovou muziku někteří exligoví hráči v čele s kapitánem Máriem Ličkou.

Ilustrační foto
Fortuna ČFL: Slavii prověří vedoucí Zápy

„My nemáme ve Zbuzanech co ztratit, spíše můžeme jen překvapit a získat,“ míní ostrovský trenér Ivan Filip. Jenže Zbuzany v domácím prostředí ještě neztratily ani bod. „Jedeme tam s nějakou taktikou, takže se budeme snažit uspět, jelikož jsme teď doma ztratili tři body a ty chceme postupně někde zase získat. I když víme, že to bude těžké, chceme vždy uspět,“ dodal Filip. Duel odstartuje ve Zbuzanech v sobotu 6. října v 10.15 hodin.

FC CHOMUTOV

I Březová bude mít o fotbalovou zábavu v béčkové skupině postaráno, když se představí v sobotu 6. října od 10.15 hodin na půdě chomutovského FC, kde narazí taktéž na exligové hráče v podání kapitána Patrika Gedeona či Martina Bočka.

„Nevyšly nám zápasy se Zbuzany a Meteorem, poté jsme sice uspěli na půdě Motorletu. A místo toho, abychom to v domácím prostředí potvrdili, jsme propadli,“ vracel se k překvapivé prohře se Souší březovský trenér Petr Peterka a pokračoval: „Takže do Chomutova jedeme s cílem bodovat.“

Právě Chomutov řádně profituje ze služeb kapitána Gedeona či útočníka Bočka. „Boček je hráč vyšší postavy, takže hráči mu nesmí dát prostor, aby se dostal k zakončení. Naopak my musíme zápas poctivě odmakat,“ upozorňuje Peterka.

K dispozici Peterkovi nebude tentokrát obránce Jiří Šaloun, který si odpykává dvouzápasovou stopku. Navíc v duelu půjde prakticky o šest bodů, což by mohlo vyhovovat právě Březovákům, kterým se v podzimní části na hřištích soupeřů vcelku daří. „Nějakou představu o sestavě v hlavě mám, ale tu budu řešit až před zápasem,“ uzavřel Peterka.

Ilustrační foto.
Nohejbalisté Liaporu věří, že v odvetě Modřice porazí