Pokorný, až na výjimky vyrovnaný a svědomitý postarší pán. Předseda fotbalového klubu z Houslic se od ostatních - hráčů, pokladníka či zdravotníka - rozhodně odlišoval. "Režisér Jan Prušinovský mi řekl, ať do toho moc nešlapu. Neměl jsem být vtipný," uvedl Sobota.

Vzpomínky na Okresní přebor

K natáčení Okresního přeboru došlo v ideální době, alespoň pro Sobotu. V roce 2008 totiž musel nuceně zavřít své Směšné divadlo. Měl spoustu volného času, proto se hned s radostí pustil do fotbalového seriálu.

SK Braškov - Sokol Hostouň "B" 2:5 (1:4), I.B třída skupina A, 13. 9. 2020, Miroslav Supáček
Největší svéráz v republice. Trenér motivuje fotbalisty harmonikou i pornem

Dokonce se po úspěchu v televizi pravidelně účastnil exhibic. "Užíval jsem si to. Měli jsme výbornou partu," dodal.

Vzpomínka na díl Jaro

V této epizodě byl Sobota v popředí. Zahrát nesmělého introverta mu nicméně nedělalo problém. "Vždy jsem byl docela plachý, vzpomeňte na film Jáchyme, hod ho do stroje. Ale nejen ve filmu, jsem takový i v životě," prozradil 78letý komik.

Vztah k fotbalu

Myslíte si, že o Okresním přeboru víte všechno? Tak zkuste uhodnout, jestli Sobota před natáčením tušil, jak se hraje fotbal… "Jasně. Sám jsem ho kdysi hrál." Nechytal tedy za Duklu, to byla jen seriálová fikce. Přesto jej evidovali ve svazových záznamech. "V sedmdesátých letech, kdy byla ypsilonka v Liberci, jsme s kolegy kopali pralesní soutěž."

Upřesnění na konec: je fanouškem Slavie, dodnes sleduje její zápasy, byť už na stadion nechodí. "Tým hodně pozvedl trenér Trpišovský. Nebýt jeho, nejsou tak dobří," uzavřel.

Pro unikátní články o Okresním přeboru klikněte v obrázku na kolečko epizody: