Předchozí
1 z 2
Další

Na trávníku zástupce I.A z Větřní se představil o soutěž níže působící ambiciózní kaplický Spartak, který si po smírné půli zapsal nejtěsnější „hokejovou“ výhru.

Orlová se chce vrátit do kraje.
Orlová chce přebor zpět. Schimke: Kdybych nevěřil, nejdu do toho

Oba týmy zahájily letní přípravu shodně minulý týden a zmíněný duel pro ně byl i úvodním zápasovým testem. Větříňské povede do nového soutěžního ročníku jako hlavní trenér Vlastimil Sulzer, který ukončil působení na lavičce Loučovic. K duelu měl nový kouč k dispozici prakticky dvě celé jedenáctky.

To hostující trenér Malický se musel obejít bez několika hráčů, které by jinak měl mít k dispozici. Po sedmi letech ovšem oblékl dres mateřského oddílu navrátilec z Rakouska Martin Pulec.

Větřní – Kaplice 6:7 (3:3)

Na úvodní gól se čekalo pouze do 3. minuty, kdy chybu v kaplické rozehře potrestal důrazný Pavel Hlásenský – 1:0.

Před měsícem sledovali, jak jejich země zápolí na světovém šampionátu, a nyní se snaží zaujmout natolik, aby si jednou pozvánku do seniorského národního týmu vysloužili i oni. V Rosicích na Brněnsku se připravuje reprezentace do 23 let ze Saudské Arábie.
Zpestření na Moravě? Arabové sem přijeli piplat mladé fotbalisty

Utkání neslo prvky prvního střetnutí přípravy s řadou nepřesností a chyb, a tak nad obrannou fází jasně dominovaly útoky. Poté mohli skórovat hosté, ale Dobrovodský si poradil se střelou Pulce z trestného kopu a Urazila v gólové situaci na poslední chvíli zablokoval vracející se obránce.

A tak znovu udeřili domácí. Dušek sice nejprve z úhlu trefil jen tyč, nedlouho poté však zpoza vápna napřáhl Martin Sivák a tečovaná rána skončila pod břevnem svatyně hostů – 2:0. Ve 14. minutě Kebl na levé straně vysunul Urazila, ten předložil přihrávkou po zemi míč na zadní tyč nabíhajícímu Danielovi. Jeho nebezpečný projektil však Dobrovodský vychytal.

Z utkání I. A třídy Český Brod B - Divišov (2:3).
Stejskal: Jestli zopakujeme Chorvatsko, o postup mít strach nebudu

Větřní pak z protiútoku přidalo třetí branku. Po centru z levé strany přesně hlavičkoval Patrik Podskalský – 3:0. Netrvalo však dlouho a vstřelené branky se dočkali i spartakovci z Kaplice. Ve 21. minutě Urazil přihrál míč Martinu Pulcovi, ten se ve vápně dokázal uvolnit a technickou střelou dostal míč od tyče za Dobrovodského záda – 3:1.

Zanedlouho mohl stejný hráč po spolupráci Urazila s Divokým přidat i druhý gól hostů, ale větřínský gólman jeho pokus nadvakrát dokázal zkrotit.

Domácí se do dalšího vážnějšího zakončení dostali až v 39. minutě, ale po centru Gutheise vychytal hlavičkujícího Hlásenského novic v kaplické brance Schneider, který tím navíc založil rychlý kontr. Následně Pulec přesnou přihrávkou vysunul do úprku Marka Urazila, jenž střelou na bližší tyč překonal vystřídavšího brankáře Pavelku – 3:2.

Jeseník se chtěl v přípravném zápase vytáhnout na třetiligový Rýmařov, k remíze mu chyběl kousek.
Jeseník posílili navrátilci, na účastníka MSFL Rýmařov ale nestačil

A za další dvě minuty přišli domácí o svůj náskok úplně. Kebl na levé straně vysunul Urazila, ten pronikl do vápna, poslal přihrávku na zadní tyč a Robert Daniel prázdnou branku trefil – 3:3. V úplném závěru půle pak gólman Pavelka dvakrát vychytal ve vyložených šancích Urazila.

Ani po změně stran se na gól nečekalo dlouho. Po šesti minutách hry Kapličtí ztratili balón na polovině hřiště, následovala kolmá přihrávka do otevřené obrany a Martin Sivák svůj nájezd zakončil přesnou střelou pod břevno – 4:3.

V dalších minutách již měli gólovky převážně jen hosté. Po Gondekově pasu zakončoval hodně nepřesně Urazil. V 56. minutě po pěkné kombinaci a přihrávce od Divokého spálil další tutovku Urazil. Hned vzápětí Micák vysunul nabíhajícího Martina Pulce, ten se Pavelky chtěl zbavit kličkou, ale domácí gólman mu jeho záměr vystihl. Po hodině hry střílel z hranice velkého vápna mimo Micák.

AFK Tuchlovice - Sportovní klub Posázavan Poříčí nad Sázavou z.s. 0:4 (0:0) Jakub Kohák
To je celý Kohák. Sebral pohár a označil se za atomovou bombu

V 63. minutě ale bylo srovnáno. Divoký přihrál balón Marku Urazilovi, ten se ve vápně dokázal uvolnit a prudkou střelou propálil již třetího strážce domácího týmu Votýpku – 4:4. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Gutheis, ale Schneider byl pozorný. V polovině druhé půle přišel brejk domácích do otevřené obrany, po kterém skončil míč na břevně.

A v 71. minutě se hosté poprvé v zápase dostali do vedení. Martin Pulec našel zpětnou přihrávkou za vápnem Jiřího Divokého a na jeho přízemní ránu k tyči Votýpka nedosáhl – 4:5. Jenomže za další dvě minuty bylo bláznivé utkání znovu vyrovnané. Po přesné kolmici pelášil sám na branku Petr Gutheis a umístěnou střelou k tyči překonal Schneidera – 5:5.

Vyškovská fotbalová legenda se rozloučila. David Hodinář po dvanácti letech odešel z MFK Vyškov a ukončil aktivní kariéru.
Snad jsem přispěl k současné úrovni, říká končící legenda MFK Vyškov Hodinář

Pak pálil tvrdě nad branku soupeře kaplický Kuchař. V 79. minutě však hosté opět vedli. Přímý kop zahrával Martin Pulec, Votýpka míč v rukavicích neudržel, následně fauloval dorážejícího Micáka – a pískala se penalta. K ní se postavil Jiří Divoký a nezaváhal – 5:6.

O pár minut později bylo znovu srovnáno. Z pravé strany přesně odcentroval Zdeněk Chupík a Petr Gutheis střelou z první poslal balón přesně k tyči – 6:6. V 86. minutě zase měl navrch hostující Spartak. Divoký našel na levé straně rozběhnutého Daniela, ten předložil Marku Urazilovi, jenž pohodlně trefil odkrytou svatyni domácích – 6:7.

Bývalý stoper Zlína Jiří Koubský kariéru dohrává ve Švýcarsku. Béčku  Könizu pomohl k postupu do páté ligy.
Kariéra se chýlí ke konci. Koubský pracuje na stavbě jako dělník

V samotném závěru byl k vidění na každé straně ještě jeden hlavičkový pokus, ale jak hostující Gondek, tak i domácí Gutheis branku soupeře minuli. Bláznivé střetnutí se ovšem muselo divákům líbit, vždyť viděli třináct gólů. V nevídané přestřelce však nakonec byli úspěšnější hosté.

Fakta
Branky: 11. a 51. Sivák, 73. a 83. Gutheis, 3. Hlásenský, 15. Podskalský – 39., 63. a 86. Urazil, 71. a 79. z penalty Divoký, 21. M. Pulec, 41. Daniel. Hráno bez karet. Rozhodčí Janda, duel sledovalo 40 diváků.

Sestavy
Větřní: Dobrovodský – Dvořáček, Dušek, Troják, P. Dvořák, Poláček, Podskalský, P. Kotlár, Gutheis, Sivák, Hlásenský, střídali: Pavelka, Votýpka, Šustr, Soukup, J. Dvořák, Hronek, P. Homer, Z. Chupík, Taher, Cifreund.
Kaplice: Schneider – Dostál, Kuchař, Malický, Gondek, Daniel, Divoký, M. Pulec, Kebl, Szojka, Urazil, střídali: Micák, Čutka.

Libor Granec

Benefiční fotbalový turnaj Skalice Celebrity Open Cup vynesl 27 700 Kč. Peníze pomohou Romanu Macháčkovi ze Slunečné, který je po těžkém úrazu ochrnutý na půl těla. Vítězem 5. ročníku se stal nováček turnaje Medvědi Postoloprty, který ve finále porazil Pa
OBRAZEM: Fotbal ve Skalici pomohl dobré věci