„Bude to pro nás prestižní zápas se, moc těším,“ prohlásil 20letý záložník Pavel Šulc, když prohráli viktoriáni na podzim s pražskou Slavií doma v Doosan Areně on ještě hostoval na jihu Čech. A právě v dresu Dynama zažil v prvním kole této sezony doma debakl 0:6. S Opavou ji však rok předtím dokázal obrat o bod (1:1), jenže to bylo ve Slezsku.

Teď bude doma Slavia, navíc může slavit potřetí v řadě mistrovský titul. Navíc v nejvyšší české soutěži už 41 zápasů v řadě neprohrála, také viktoriány z pěti posledních zápasů sešívaní čtyřikrát porazili.

„Slavia je momentálně jeden z našich největších rivalů. Doufám, že zápas zvládneme a budeme první, kdo ji porazí. Máme velkou kvalitu i sílu a i když má Slavia dlouhou sérii neporazitelnosti, tak věřím, že to můžeme změnit,“ dodal odhodlaně mladík ze zálohy plzeňské Viktorie.

Chytil šanci. Mladý záložník Pavel Šulc se napotřetí prosadil do sestavy plzeňské Viktorie, letos ještě ani jednou nechyběl v základu.
Šulc podával míče nebo fandil v kotli, teď válí na hřišti

A co podle Pavla Šulce mělo vést k úspěchu?

„Hrát naplno, bojovat… Musíme tam všichni nechat všechno. Kvalitu mají oba týmy, o tom není pochyb, ale v neděli to bude hodně o bojovnosti,“ myslí si reprezentant do 21 let. A věří, že se na trávníku potká s nizozemským forvardem Mickem van Burenem, s nímž se zná z hostování z Českých Budějovicích.

Dnešní zápas 30. kola FORTUNA:LIGY začíná v pražském Edenu v 19.30 hodin a přímý přenos vysílá O2 TV Sport.