„Zná paní Vymětalíková význam toho slova? Má za to, že bezúhonný člověk, otec dvou dětí, sportovec, který se v zápalu boje dopustí tvrdého zákroku, může být označen termínem kriminálník? Považuji takové vyjádření za ostudné a naprosto nepřijatelné. A žádám paní Vymětalíkovou, aby se Milanu Barošovi za svá slova omluvila,“ řekl pro oficiální stránky klubu Václav Brabec.

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha, rozhodčí udělil po shlédnutí videa Milanu Barošovi červenou kartu, zleva Milan Baroš, Daniel Holzer, Martin Fillo
Mnoho povyku pro Baroše? Ostravská ikona svým zákrokem rozdělila republiku

„Přiznám se, že se mi mediální hon, který se po utkání našeho týmu se Slavií Praha na Milana Baroše strhl, nijak nelíbí. Ale naprosto neupírám médiím právo zabývat se tím, co se stalo, přestože si o mnohém z toho, co bylo v médiích napsáno či řečeno, myslím své,“ uvedl Václav Brabec.

„Zákrok Milana Baroše na Tomáše Součka v pořádku nebyl, ani jeho následná reakce. Nikoho ale nezranil, ani zranit nechtěl. Předpokládal, že Tomáš Souček na vysoký míč také vyskočí, což se nestalo, a o to hůř zákrok Milana Baroše, který předpokládanému vzdušnému souboji přizpůsobil intenzitu pohybu, nakonec vyzněl,“ pokračoval Václav Brabec.

Barošův zákrok v pořádku nebyl

„Znovu zdůrazňuji, ten zákrok v pořádku nebyl, stejně tak jako následná reakce. Naprosto ale odmítám připustit, že si kdokoliv, tím méně redaktorka veřejnoprávní televize, může dovolit označit Milana Baroše za kriminálníka,“ uzavřel majitel Baníku Ostrava Václav Brabec.

Josef Hušbauer ze Slavie.
Hušbauer o vyloučení Baroše: Faul ano, ale na červenou? Tohle fotbalu nepomáhá

V případě Dariny Vymětalíkové šlo o odpověď na „tweet“ Jaroslava Plašila, uznávaného sportovního redaktora Českého rozhlasu, který na svém profilu napsal: „Mrzí mě, co udělal Milan Baroš, byla to blbost, za kterou spravedlivě „zaplatí“. Ale zase nedělejme kriminálníka z někoho, komu v jeho věku a s tím, co dokázal, stále stojí za to pomáhat klubu i naší lize. Lidí na stopku má český fotbal mnohem víc jinde.“

Redaktorka České televize Darina Vymětalíková, specializující se na lední hokej, odpověděla: „Pro mě kriminálník je.“

Atmosféru zápasu Baníku se Slavií si můžete připomenout v přiložené fotogalerii: