Ilustrační foto.
Znojemské otestuje exotika, přijede katarské mužstvo Al-Rayyan

„Pocity jsou skvělé. Sami fanoušci cítili, že chceme vyhrát a podporovali nás. Za poslední rok to byl náš nejlepší zápas,“ říká stoper Zlína, který se trefil po jednom ze spousty rohových kopů.

„Šel jsem na zadní tyč. Komličenko mě furt hlídal, tentokrát ale nebyl tak důsledný. Skákal jsem sám a balon dobře trefil. Od gólmana se míč odrazil do sítě,“ popisuje první zásah v české nejvyšší soutěži sváteční střelec. „V ten moment se všechno změnilo. Věřili jsme, že to otočíme. Všechno šlo ale tak rychle, že ani nebyl čas přemýšlet,“ líčí.

Slovenský fotbalista ve službách Zlína Róbert Matejov se musel v sobotním zápase s Mladou Boleslaví několikrát občerstvit. Vedro bylo velké.
Vítězství nad Boleslaví je i pro Železníka, prohlásil Matejov

Moravany nesrazila úvodní trefa mazáka Matějovského ani pohotová dorážka Komličenka. Ševci se výborně vypořádali i s tropickým počasím, ve velkém vedru se pořádně vyždímali.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) se v úvodním zápase nové sezony utkali s Mladou Boleslaví. Zápas nedohrál domácí kapitán Lukáš Železník. Foto: Deník/Libor Kopl
Bílek ocenil výkon mužstva. Pro vítězství jsme udělali víc, tvrdí

Vyrovnání obstaral technickou ranou Matejov, výhru na stranu Fastavu v nastaveném čase strhl Francouz Beauguel. „Výhra nám pomůže. Je to krásné, máme se od čeho odrazit,“ zářil Gajić. I když ho sladký triumf potěšil, žádnou oslavu se spoluhráči neplánoval.

„Je to teprve první zápas, takže jedeme dál,“ říká Gajić. Ševcům k obratu pomohl i nový herní systém se třemi obránci. „Pro nás je to zajímavé. Máme na to vhodné hráče. Třeba minulý rok jsme měli víc křídelníků, teď máme jiné typy,“ dodal.

Jan Laštůvka
Gólman Baníku Laštůvka: Už bychom neměli hrát jen o záchranu