„Byla to náhoda. Byli jsme se projít s klukama tady po Zlíně, zašli jsme si na pivko. Tady nahoře máte pěknou terasu a on tam seděl trenér Zlína. Říkám si, hele, to je Pepa Csaplár. A on mě taky hned poznal. Zavolal na mě: Nazdár, Franz,“ vyprávěl po utkání František Straka novinářům.

Zavzpomínali přitom na dřívější časy, o zápase se pochopitelně nebavili. „Nezávazně jsme debatovali o Spartě, o Slavii, kde jsme působili, bylo to fajn. Vždycky je příjemné setkat se s trenérským kolegou, vyměnit si názory. Navíc Pepík je skvělý kluk, takže bylo fajn si takhle poklábosit,“ pravil Straka, jehož tým uspěl ve Zlíně 4:1. 

Martin Bukata (u míče) odehrál ve Zlíně skvělý zápas.
Martin Bukata: Vuky mi to posadil na hlavu. Jsem rád za kluky

„Říkal jsem klukům, že to přijde, netušil jsem, že zrovna ve Zlíně. Ale musíme stát pořád oběma nohama na zemi,“ konstatoval Straka po prvním vítězství Karviné v této sezoně.

Zatímco „Franz“ si dopřál vychlazenou plzničku, Josef Csaplár se obešel bez alkoholu. „Já pivo nepiju, ale i bez něj to byl družný rozhovor,“ přiznal trenér Fastavu. „Byli jsme na večeři. Poseděli jsme spolu asi půl hodiny. Bylo to příjemné, moc fajn,“ přidal s úsměvem Csaplár.

Bohumínští zatím marně vyhlížejí první sezonní body.
Čekání na první body pokračuje, Bohumín doma padl