Pět mužů z Edenu v úvodní nominaci doplnila po absencích Pavlenky, Dočkala či Baráka další trojice. Takřka celá základní sestava lídra tabulky FORTUNA:LIGY tedy zůstane pohromadě. Místo pokynů Jindřicha Trpišovského však budou poslouchat reprezentačního kouče Karla Jarolíma. Ten může s klidem většinu povolaných nasadit do své vyvolené jedenáctky.

Ondřej Petrák na tréninku české reprezentace.
Debutant Petrák: Z nominace do národního týmu jsem byl v šoku

„Jejich forma tomu nahrává, můžeme z ní vycházet. Je pro ně dobré, že se jim daří, tak snad si přenesou pohodu i sem a bude z ní těžit národní tým,“ prohlásil český kouč.

Jediný sparťan Šural nedorazil

Úvodní trénink národního týmu, symbolicky v Edenu, naopak proběhne bez zástupce z táboru hlavního rivala. V národním týmu úplně chybí hráči Sparty.

„Je to překvapení, ale pořádně tam hrají jen dva Češi,“ zamyslel se útočník Patrick Schick, který sám Letnou prošel.

Yaya Touré poté, co podepsal smlouvu s Olympiakosem Pireus.
Olympiakos přivítal svou hvězdu. Yaya Touré se do Pirea vrací po dvanácti letech

Doplnění kádru se však přece jen mělo týkat i jednoho sparťanského fotbalisty. „Chtěli jsme povolat Pepu Šurala, ale má nějakou virózu,“ vysvětlil lodivod národního týmu.

Převahu slávistů samozřejmě její zástupci kvitovali. „Pro nás je to jedině dobře, jsme na sebe zvyklí. Víme, co od sebe čekat,“ prohlásil záložník Jan Sýkora.

Cristiano Ronaldo.
Ronaldové v Juventusu: Cristiano se trápí, jeho syn se na úvod trefil čtyřikrát

Absence sparťanů ho však naoko mrzela. „Je to škoda, nemám si tady z koho dělat srandu,“ culil se.

Éra sešívaných?

Do nominace A-týmu se navíc poprvé dostal také odchovanec Ondřej Petrák, který válí v dresu bundesligového nováčka z Norimberku. Při premiéře v reprezentaci se tak potká se spoustou starých známých.

„S Jardou Zmrhalem jsme spolu nastoupili do áčka Slavie a začali tam profesionální kariéru. Je super, že je nás tu tolik. V mladších kategoriích to bylo naopak, my byli ve dvou a sparťanů bylo třeba osm. Tak snad nyní nastala éra Slavie,“ kvitoval nové poměry debutant v českých barvách.

Jakub Jankto odpovídá novinářům.
Jakub Jankto: Liga národů? Máme šanci, ale chce to nadstandardní výkony

Mládeží pražského celku prošel také Jakub Jankto. Pro utkání s Ukrajinou se tak rýsuje „sešívaná“ záloha. „Celý tým by mohl být slávistický,“ smál se středopolař janovské Sampdorie.

„Kluky znám, takže mě těší, že se s nimi můžu potkat. Neznamená to však, že s ostatními se vidět nechci,“ vyprávěl dobře naladěný Jankto.

Formu červenobílých barev nyní může Jarolím využít proti Ukrajině.

Joel Kayamba - Ilustrační foto
Opavský Kayamba o premiérovém gólu v lize: Do kasy zaplatím i deset tisíc. A rád