„Na ligový fotbal se v Karlových Varech nechodí každý den. Myslím si, že toto utkání bude pro všechny velikým svátkem," říká před zápasem trenér Pavel Medýnský. Ve druhém kole dokázala jedenáctka Buldoků projít přes Baník Sokolov, a to díky pokutovým kopům, když utkání po základní hrací době skončilo 3:3. Jihlava na půdě divizních Rosic potvrdila roli favorita, když zvítězila 6:1.

„I v tomto případě bude Jihlava favoritem. My nemáme co ztratit. Na druhou stranu naši hráči půjdou do utkání s odhodláním a s velikým nasazením. Kluci mají velikou motivaci předvést se proti ligovému soupeři. Tím ovšem nechci říci, že nejsou na utkání ČFL motivovaní, ale toto utkání berou jako odměnu za dobrou práci. Věřím, že se vybičují k velikému výkonu," pokračuje Medýnský.

Pohárové střetnutí nebude odměnou jen pro samotné hráče Karlových Varů, ale také pro všechny diváky, kteří se na zápas přijdou podívat. „Jak už jsem řekl, ligový fotbal se v Karlových Varech jen tak nevidí. Jihlava sice nedosahuje takového věhlasu jako Slavia Praha nebo Viktoria Plzeň, které se tu představily v minulosti, ale i tak to bude kvalitní podívaná," přidává. Otázkou je, kolik diváků si najde cestu na stadionek ve Dvorech.

Pavel Medýnský má jedno veliké přání. „Byl bych velice rád, kdyby přišlo co nejvíce lidí a kluci zažili pořádnou fotbalovou atmosféru. Když budou diváci vyskládáni okolo hřiště, opřeni o zábradlí a budou fandit, tak se kluci vybičují ještě k většímu výkonu," myslí si kormidelník karlovarského týmu. V minulých letech, když se v lázeňské metropoli představil ligový soupeř, utkání se odehrávala na Stadionu Závodu míru v Tuhnicích. „Budeme hrát na našem hřišti ve Dvorech. Jsme na něj jednak zvyklí a bude i lepší atmosféra. Diváci by si možná měli vzít s sebou židli, aby mohli stát ve druhé řadě," dodává Medýnský s úsměvem.