Oba soupeři jsou v tabulce na rozličných pozicích, České Budějovice jsou čtvrté, Baník dvanáctý. Na jaře mají ale oba celky podobnou bilanci. Sokolov je bez bodu, když nedokázal vstřelit gól, České Budějovice skórovaly jednou, to jim vyneslo bod. „Start si určitě představovali jinak, ale na druhou stranu je na úvod čekal velmi nepříjemný Varnsdorf a potom těžký zápas ve Znojmě," upozorňuje trenér Sokolova Jiří Dreiseitl, který obě utkání bedlivě sledoval.

Podle kouče Baníku mohou nepovedené jarní výsledky Dynamo spíše vyburcovat k lepšímu výkonu. „Je to jeden z aspirantů na postup. Vyhlásili, že chtějí prohánět trojici Olomouc, Ostrava, Opava. V utkání s námi budou mít jediný cíl, získat doma tři body," varuje.

Otázkou zůstává, s jakou taktikou domácí nastoupí, chybět jim bude sice kvůli kartám Funda, do sestavy se ale po karetní pauze vrací Kalod a po zranění také Čermák. „Uvidíme, na co vsadí. Minimálně dvě třetiny mužstva mají velké zkušenosti z první ligy, budou chtít hrát nátlakově," míní Dreiseitl.

Tomu bude v útoku chybět Vojtěch Přeučil. „V utkání s Pardubicemi si obnovil zranění," prozrazuje trenér Baníku. Ze stejného důvodu neoblékne na jihu Čech sokolovský dres ani obránce Martin Dobrotka.

Jinak je v hornickém celku vše při starém. Jiří Dreiseitl po dvou porážkách nepanikaří. „V obou utkáních jsme byli jasně lepší. Máme výsledkovou krizi, ale ta nikdy netrvá věčně. Věříme, že to v Českých Budějovicích zlomíme," říká odhodlaně trenér Sokolova.

Ve správném rozpoložení je i kabina Baníku. „Cítíme z týmu, že s tím hráči chtějí něco udělat, vládne bojovná nálada," líčí Dreiseitl.

Západočeši již počítají hodiny do utkání. „Jsme natěšení, zahrajeme si na kvalitním trávníku proti silnému soupeři. Navíc zápasy pod umělým osvětlením mají vždycky zvláštní atmosféru. Chceme utkání zvládnout," hlásí kouč Sokolova.

Klíčový moment duelu? „Rozhodne první gól," je přesvědčen Jiří Dreiseitl.