„Po nepovedeném utkání v Královském Poříčí jsme si chtěli napravit reputaci v domácím utkání, kdy k nám přijel soupeř z Hroznětína. Samozřejmě jsme chtěli zvítězit a držet se dál v horních patrech tabulky,“ poukázal na předzápasový cíl kapitán Lokomotivy Jakub Kolář.

Jeho tým začal plnit vytyčený cíl velmi brzy, když v 6. minutě šel po parádní trefě Jindřicha Tuláka do vedení. „První branku jsme vstřelili poměrně brzy, ale místo abychom přidali druhou, tak jsme se spokojili se stavem 1:0 a úplně přestali hrát, naše ofenzivní snažení bylo zcela bez nápadu a kreativity,“ smutně poznamenal k dalšímu průběhu prvního poločasu Kolář. A pro barvy Lokomotivy bylo po obrátce stran ještě hůře, to když v 52. minutě taktéž výstavní střelou z pětadvaceti metrů skóroval hroznětínský Jiří Klas. „Nevytvářeli brankové příležitosti a hrál jen soupeř. Ten pak výstavní brankou z trestného kopu vyrovnal. Bohužel ani toto nebyl impuls pro naše řady, abychom zvýšili aktivitu, a místy to vypadalo, že čekáme, až soupeř rozhodne,“ podotkl Kolář. A ví, o čem mluví. Vyrovnávací branka Hroznětín řádně nakopla a obranný val karlovarského výběru se měl co otáčet. „Nakonec jsme uhráli nerozhodný výsledek 1:1, na řadu tak přišly pokutové kopy, které lépe zvládl soupeř,“narážel Kolář na druhý, bonusový bod, který zamířil do Hroznětína.

Lokomotiva se tak drží na šesté příčce a důležité utkání má před sebou, když se představí na půdě žlutického Sokola, na který v tabulce ztrácí pouhé dva body. „Doufejme, že si konečně uvědomíme, že body nám nikdo zadarmo nedá a bez aktivity, úsilí, nasazení a vůle po vítězství to nepůjde. Reparát pojedeme složit tuto sobotu na horkou půdu do Žlutic, kde to nebude jednoduché, ale budeme chtít bodovat,“ dodal závěrem kapitán Lokomotivy.

Ilustrační foto.
Sedm minut dělilo hráčky Chyše od bodového zisku