Proti favorizovanému domácímu celku neměli božičanští fotbalisté co ztratit, ba naopak mohli jen získat. Ale papírové předpoklady se tentokrát nemýlily, a Božičany si nakonec odvezly díky famózním zákrokům svého brankáře Jirky Hackera pouze devítibrankový příděl.

Úvod utkání začal v poklidném tempu a do první šance duelu se dostali v 8. minutě hosté. Domácí se pomalu rozjížděli a poprvé udeřili v 17. minutě, kdy se po narážečce do šestnáctky křižně po zemi k tyči přesně trefil Norek. Hned nato měl po pěkné akci obrovskou šanci domácí Frič, ale svou střelu pustil pouze do nohou božičanského brankáře Hackera.

Hosté o sobě dali opět vědět ve 20. minutě, kdy pěknou střelu z kopaček Petra bravurně vyrazil nad břevno brankář Skalné Mácha. Dvě minuty poté po chybě skalenské obrany nebezpečně střílel Žigar, ale gólman Mácha byl opět na svém místě. Druhý gól přidala Skalná ve 25. minutě, kdy Norek po průniku do šestnáctky zpětnou přihrávkou našel Nováka, který v plném běhu vymetl šibenici božičanské svatyně.

Po půlhodině hry prodloužil domácí Novák hlavou na polovině hřiště míč za obranu hostů, na ten si naběhl rychlík Norek, který brankovou nabídkou nepohrdl. Domácí si po třetí vstřelené brance začali duel značně užívat, a tím přišly na pořad i další góly.

 Nejdříve však v závěru první půle otřel svou ránu o břevno branky hostů Kapic. Po obrátce stran ještě dvě loženky brankář Božičan s námahou zneškodnil, ale v 50. minutě opět kapituloval, když Jirákův centr poslal do střelecké šance Nováka, tu ještě stačil hostující brankář vyrazit, ale pouze před osamoceného Holého, který už věděl, kam má balon uklidit.

Dvě minuty nato přišla další vyvedená akce domácího výběru. Norek střílel po zemi podél brankové čáry k tyči, kde míč ještě pro jistotu dorazil do prázdné svatyně Flaksa. V 55. min. kopala Skalná roh, míč si dobře zpracoval v malém vápně Schveiner, který nezištně posunul míč na volného Kircha, který navýšil náskok Skalné na šest branek. Další branka padla v 57. minutě, když centr z kopaček Jiráka našel kanonýra Nováka, který se z deseti metrů nemýlil, a připsal si tak na své konto dvaadvacátou trefu v sezoně.

Svou druhou branku přidal s přehledem v 67. minutě skalenský forvard Holý. Exhibiční zápas domácí Skalné zakončil v 75. minutě po rohu hattrickovou hlavičkou Holý.

Skalná – Božičany 9:0

Branky: Holý 3, Norek 2, Novák 2, Kirch, Flaksa. Poločas: 3:0. Rozhodčí: Kobielský. Diváci: 100.
Skalná: Mácha – Kirch, Schveiner, Flaksa, Makovec – Kapic, Jirák, Norek, Frič – Holý, Novák (stř. Blasl, Zádrapa, Růžička). Trenér: Pingert.
Božičany: Hacker – Weiss, Heřmánek, Mareš, Jíša – Žigar, Rubáš, Zábranský, M. Kabele – Černý, Petr. (stř. Kaliczek, Trenér: Kabele.

(vv)