Do Březové totiž dorazil chomutovský FC, tedy soupeř Březováků ve skupině Fortuna Divize B. Březová nakonec dosáhla na cenné vítězství, když výběr Chomutova porazila v poměru 3:1.

„Utkání načali lépe hosté, kteří v úvodní dvacetiminutovce více drželi balon a snažili se kombinační hrou přes krajní prostory ohrozit naši branku,“ vracel se zpět k úvodu prvního poločasu manažer Březové Petr Peterka. Posléze se však hra vyrovnala a na obou stranách byly k vidění zajímavé fotbalové akce a hlavně gólové příležitosti.

„Po šanci hostů, která skončila na tyči naší branky, se nám podařilo vstřelit úvodní branku, druhou jsme pak přidali po rohovém kopu,“ připomněl Peterka brankové radosti, o které se zasloužili v trikotu březovského výběru Bernard Zucker a Matěj Kravar. V závěru prvního dějství se brankové radosti dočkali i hosté, když se do gólových statistik zapsal ostřílený útočník Martin Boček. „Bohužel jsme propadli v obranné fázi v naší šestnáctce a soupeř toho gólově využil,“ zklamaně poznamenal k obdržené brance Peterka.

Třetí závod sezony Běhej lesy zamíří na západ Čech, přesněji do Slavkovského lesa.
SOUTĚŽ: Běhej lesy: Mákni si i ty ve Slavkovském lese

Po změně stran pokračovaly oba týmy v kombinační hře, a tím přišly na program další brankové šance. Jednu z nich výstavní ranou gólově zužitkoval březovský Daniel Krlička, který ranou z dvaceti metrů nasměroval míč do šibenice chomutovské branky. V závěru duelu pak Chomutov mohl snížit, ale opět zacinkala pouze tyč březovské branky, a tím bylo o vítězi duelu rozhodnuto.

„Utkání splnilo náplň přípravy, teď už se budeme soustředit na další utkání, ve kterém se střetneme s karlovarskou Slávií,“ dodal závěrem Peterka.

FK Olympie Březová – FC Chomutov 3:1 (2:1). Branky: Zucker Bernhard, Kravar Matěj, Krlička Daniel – Boček Martin. Rozhodčí: Hányš.

Olympie Březová: Martinec – Peterka, Šaloun, Horvát, Nimrichter – Kursa, Kravar, Krlička, Zucker – Neumann, Veselý (stř. Mlika, Slabyhoudek, Kasl, Body, Burkyt).