Ta však měla namále. Ve šlágru kola se totiž před hojnou návštěvou střetly na ostrovském stadionu dva nejlepší celky krajské tabulky, když se tamnímu FK postavila do cesty ostřílenými borci protkaná Březová. Náročný fanoušek si tak určitě přišel na své, zejména pak v prvním poločase sledoval z ostrovských ochozů fotbalovou symfonii v podání Březováků, kteří svou převahu přetavili dvakrát v brankovou radost. Více už jim ostrovský brankář Richtárech svými bravurními zákroky nedovolil, a stále tak držel naději na dobrý výsledek svého týmu.

Této šance se Ostrováci chopili hned po změně stran, když svůj tlak přetavili ve vyrovnání. Dokonce Ostrov v závěru duelu šilhal i po vítězství, marně. Nakonec dospěl duel po nerozhodném výsledku do penaltového rozstřelu, který nakonec ovládla Březová. Fotbalovou facku obdrželo v sokolovském derby a také souboji tabulkových sousedů Královské Poříčí, které se představilo na půdě Citic.

Právě místní Sokol opět zužitkoval proti favorizovanému Poříčí své specifické hřiště a duel proměnil v tříbodovou radost. Naopak překvapivou ztrátu si připsala na svůj účet Toužim. Ta se představila na hřišti předposledních Františkových Lázní, kde uhrála, v uvozovkách, pouze nerozhodný výsledek, navíc Toužimáci vyhořeli i v následném penaltovém rozstřelu.

Hodně smutku přinesla do řad nejdeckého FK prohra na stadionu Nového Sedla, a nebylo divu, bez branek se vyhrávat ani bodovět nedá, a tak si tři body za svou úspěšnou koncovku připsali na své konto borci v dresu Nového Sedla, kteří mohli slavit dvoubrankové vítězství. Divokou přestřelku vyhrálo chebské FC, které na svém hřišti dokázalo přestřílet výběr Horního Slavkova.

Varské derby mezi Starou Rolí a Lokomotivou ovládli hosté z Růžového Vrchu, kteří svou výhrou udrželi Starku u dna tabulky. Lokáda nasázela Staré Roli čtyři branky, z toho tři měl na svědomí Roman Riedl. Výhru si vychutnal i nováček z Kynšperka, který pokořil v derby tříbrankovým rozdílem jedenáctku z Lomnice. 

Výsledkový servis:
Citice – Kr. Poříčí 3:2 (3:2). Branky: Pinta Radek, Bufka Jan, Stöckner Radek – Rozsíval Jiří, Císař Lukáš.

Nové Sedlo – Nejdek 2:0 (1:0). Branky: Macák Lukáš, Vican Josef.

Ostrov – Březová 2:2 (0:2) – PK 5:6. Branky: Tolar Jan, Novotný Milan – Čižnár Milan, Kašpar Jan.

St. Role – Loko K.Vary 0:4 (0:1). Branky: Riedl Roman 3, Diviš Jakub.

Fr. Lázně – Toužim 2:2 (2:2) – PK 4:1. Branky: Karafiát Jan, Škarka Karel – Hotěk Miloslav, Kliment Lukáš.

FC Cheb – H. Slavkov 5:3 (4:1). Branky: Speierl Martin 3, Prokopec Radim 2 – Drobný Jiří, Pazdera Tomáš, Chmelík Martin.

Kynšperk – Lomnice 3:1 (1:1). Branky: Beran Zdeněk, Packert Daniel, Svůra Michal – Šlais Jaroslav.