Určitou zajímavostí byla přítomnost čárové rozhodčí Petry Simmerové, jejíž nasazení do utkání přivítali hlavně diváci pod hlasatelnou.

Do samotného zápasu vstoupili lépe hosté. Po několika rohových kopech, při kterých nedokázali dobře zatlačit na Arkenberga přišel protiútok v podání domácího Šollara. Ten šel zleva na branku Pechatého, ale místo zakončení nakonec zvolil přihrávku, kterou zastavily nánosy vody na hřišti. Výborně se pak předvedl Arkenberg, který ve 12. minutě parádně vychytal hlavičku Vobořila a poradit si dokázal i s dorážkami. O tři minuty později se k hlavičce nejvýše vyšponoval Jaroslav Nerad a uklidil tvrdě míč za Pechatého záda, čímž otevřel skóre.

Oba týmy pak útočily, ale až na několik žlutých karet na obou stranách toho první poločas o moc víc nepřinesl. Jedinou výjimkou byla příležitost Roudnice z 32. minuty, kdy hosté zahodili nabídnutou šanci z přímého kopu.

1.FC Karlovy Vary – SK Roudnice nad LabemDruhou půli načali tlakem hosté, když po dvou nepříjemných standardních situacích pořádně procvičili Arkenberga. Roudnice rozevřela obranu a soustředila se hlavně na útočení. Z toho vzešlo několik šancí pro Buldoky. Tou největší byla bezpochyby ta z minuty jednašedesáté. Šollar prostrčil uličkou balon na Šamánka, ten přehazoval brankáře Pechatého, který za přispění mokrého terénu dokázal balon zastavit před čarou.

Hostující trenér Janeček se snažil rozproudit hru svého mužstva. Několika střídáními rozproudil hru, ale lepším týmem byl stále ten domácí. V 78. minutě unikala v protiútoku pětice hráčů Roudnice na dva domácí obránce. Hucl ale zariskoval a vydal se proti míči a ten se štěstím poslal do zámezí. Celá druhá půle byla proložena několika žlutými kartami Roudnice, kterých se dohromady nasčítalo šest.

Aleš Ivasko byl tím, který měl uklidnit stovku diváků ve Dvorech, když v 83. minutě krásnou ranou zpoza vápna zvýšil už na 2:0. Netrvalo však dlouho a střídající David Soukup snížil po závaru před brankou. Domácí trenér pak ještě střídáním natáhl čas a Roudnice už další šance nestihla.

Celý kolotoč ČFL tak ve Dvorech pro rok 2012 končí, poslední domácí utkání odehrají hráči 1. FC na umělce v Drahovicích s českolipským Arsenalem.

Vladimír Koča